Проблем с талиги

Въпроси, хвалби, проблеми, помощ за инсталация, дискусии - всичко свързано с Влаковия Подвижния състав

Модератор: cronos

Проблем с талиги

Мнениеот Simo » 14 Апр 2013, 10:13

Здравейте, наскоро се опитвах са направя ЕМВ 32 малко по-реалистично, сложих нова кабина, нов звук и дойде ред на талигите. Бях си харесал талигите от един руски ЕМВ. Като ги сложих на 32-ката стоят по един много досаден начин показан на картинката по-долу. Талигата се казва ER9 bogey motor. Цял ден търсех някакви други талиги, но нищо не намерих :??? Ще помоля някой който е опитен в правенето на подвижен състав, талиги, пантографи и т.н. да се опита да оправи този проблем. Ако стане и ако получа разрешение от автора на ЕМВ-то, ще го кача като ъпдейт. Повтарям ако стане ще го кача САМО С РАЗРЕШЕНИЕТО НА ТОЗИ КОЙТО Е КАЧИЛ 32-КАТА. Благодаря предварително. :велик Траинз
Прикачени файлове
trainz 2013-04-14 11-57-21-05.jpg
да караш влак не е само професия, това е начин на живот!
Аватар
Simo

Re: Проблем с талиги

Мнениеот rumensoft » 14 Апр 2013, 15:55

Трудно се намират подходящи талиги за ПС. Още при правенето на мотрисата, се указва с help точка в 3ds max , къде ще се намират талигите, същото важи и за талигите, указва се къде ще се "слепят". И ако са от различни автори, както при теб се е случило, те са си сложили различни точки на слепване и се получава разминаване - малко трудно е за обяснение.

С една дума, трябва да намериш такава талига която ма същата точка на определено място, както оригиналната.
Прикачени файлове
bog1.jpg
bog0.jpg
Аватар
rumensoft
Site Admin

Мнениеот vall_sab » 14 Апр 2013, 17:04

Screen_180.jpg

Въпроса е решим, но изисква познание как се прави модел за траинц.Най-общо казано алгоритъма е следния:
-прави се в гмакс или 3дс макс дребен детайл/произволен / към който да се привържат точките за талигите, те са с други номера от тези на модела на локомотива или вагона;
- детайла се апликира към модела чрез конфиг файла;
- в конфиг файла се задават невидими талиги за заложените от автора точки, а тези талиги които искаме се привързват към направения от нас детайл и неговите точки за талиги;
- налага се напасване на точките, докато талигите легнат добре, това изисква коригиране в гмакс детайла.

Резултата е на снимката по-горе.
Аватар
vall_sab
Глобален модератор

Мнениеот Simo » 14 Апр 2013, 17:20

vall_sab написа:
Screen_180.jpg

Въпроса е решим, но изисква познание как се прави модел за траинц.Най-общо казано алгоритъма е следния:
-прави се в гмакс или 3дс макс дребен детайл/произволен / към който да се привържат точките за талигите, те са с други номера от тези на модела на локомотива или вагона;
- детайла се апликира към модела чрез конфиг файла;
- в конфиг файла се задават невидими талиги за заложените от автора точки, а тези талиги които искаме се привързват към направения от нас детайл и неговите точки за талиги;
- налага се напасване на точките, докато талигите легнат добре, това изисква коригиране в гмакс детайла.

Резултата е на снимката по-горе.

Това на снимката ти ли го направи (имам предвид талигите ти ли ги оправи). Опитах се да схвана как вие правите там модели, точки и т.н., но не успях. Ако ти си го направил моля те прати ми тея талиги, а после ако автора на 32-ката се съгласи ще кача ЕМВ-то с новите талиги, звуци и кабина. ;)
Аватар
Simo

Мнениеот vall_sab » 14 Апр 2013, 17:24

Не си ме разбрал добре.Не съм поправял талигите, а съм апликирал към модела нови точки за прикачване.Ползвал съм същите талиги които и ти.А точките са показани в коментара на Румен.

:велик Траинз
Аватар
vall_sab
Глобален модератор

Мнениеот Simo » 14 Апр 2013, 17:40

ОК схванах. Наистина ще можеш ли да пратиш модела, че нещо се ентусиазирах да направим нещо като ъпдейт на ЕМВ-то. Ако пратиш модела няма да имам никаква друга нужда от помощ, сам ще се оправя със звуците и кабината. ;) :велик Траинз
Аватар
Simo

Мнениеот 55ta_seria_fen » 06 Ное 2021, 19:49

Simo написа:ОК схванах. Наистина ще можеш ли да пратиш модела, че нещо се ентусиазирах да направим нещо като ъпдейт на ЕМВ-то. Ако пратиш модела няма да имам никаква друга нужда от помощ, сам ще се оправя със звуците и кабината. ;) :велик Траинз

Да питам, кабината като на истинската мотриса ли е? И ще може ли да ми я пратите?
Аватар
55ta_seria_fen

Назад към Влаков Подвижен Състав