Къде какъв сигнал се поставя?

Всички останали традиционни Български съоръжения (сигнализации, платформи и др.)

Модератор: cronos

Къде какъв сигнал се поставя?

Мнениеот Simo » 11 Авг 2014, 18:55

Здравейте! Знам, че преди време писах подобна тема, но за жалост не получих желаната информация и за това искам да задам следния въпрос: Някой може ли да ми даде някаква информация и схеми къде какъв светофар се слага по ЖП линиите на РЖД (Руската железница). Трябват ми схеми къде, на какви разстояния и какви точно сигнали се слагат по ЖП линиите. Къде се слага входен сигнал, къде маневрен, на какви разстояния и т.н. Особено ми е чудно, виждал съм по руски трасета на линиите на междугарията има някакви сигнали и в двете посоки, никаква представа нямам какви са. Ако някой наистина намери такава информация, подробна със схеми ще съм му много благодарен! :велик Траинз
да караш влак не е само професия, това е начин на живот!
Аватар
Simo

Re: Къде какъв сигнал се поставя?

Мнениеот rumensoft » 11 Авг 2014, 19:12

Аватар
rumensoft
Site Admin

Мнениеот Simo » 11 Авг 2014, 19:34

Тук съм гледал, но май има известни разлики между нашата сигнализация и руската, а и както казах ми трябва информация за всеки един светофар и т.н. Иначе пак благодаря! ;)
Аватар
Simo

Мнениеот cronos » 11 Авг 2014, 19:48

За руската сигнализация се гледа ето тук: http://trainzup.com/wp-content/instrukcii/ISI/sig.htm
Чукча писатель, чукча не читатель..
Луд умора нема, само се поти..
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава." Ат. Буров
Аватар
cronos
Глобален модератор

Мнениеот Simo » 11 Авг 2014, 20:00

И тук съм гледал, не ми помага особено за жалост, то въобще има ли такива подробни схеми и инструкции не знам. Иначе пак благодаря за отделеното внимание! :)
Аватар
Simo

Мнениеот Simo » 11 Авг 2014, 20:04

http://wiki.nashtransport.ru/wiki/%D0%9 ... 0%A0%D0%A4
Тук май намерих нещо подобно, но няма разстояния и май няма за всеки отделен сигнал. То май попринцип си нямат определени разстояния. Как мислите? Пълна ли е информацията?
Аватар
Simo

Мнениеот cronos » 11 Авг 2014, 20:16

Идея си нямам дали е пълна, но по принцип знам, че никъде светофорите не се слагат на точно определено разстояние.То че има някакви ориентировъчни или препоръчителни разстояния - има, но на много места по различни причини разстоянията са различни от тези, които ще намериш по документите.
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава." Ат. Буров
Аватар
cronos
Глобален модератор

Мнениеот Simo » 12 Авг 2014, 09:47

Наистина май така излиза и май че има малко информация за онези сигнали, сложени така по релсите на междугарията в двете посоки, май че отделят различни участъци. Трябва един ден да прочета внимателно повечето неща. Иначе смятате ли, че точно за това могат да служат?
Аватар
Simo

Мнениеот cronos » 14 Авг 2014, 10:04

Принципите на руската сигнализация не се различават съществено от нашите и изобщо от еврпоейските, разликата е в детайлите.Например при АБ няма разлика в разположението на светофорите, а само в някои от подаваните сигнали и тяхното значение, което може да се види от вече цитираните по-горе линкове.По същия начин стоят нещата и с ПАБ.
Аватар
cronos
Глобален модератор

Мнениеот Simo » 14 Авг 2014, 13:17

Еми вече кажи речи намерих пълна информация за руската сигнализация (само дето онова за междугарията го намерих в българския сайт :зъбльо ). Благодаря за помощта! :велик Траинз
Аватар
Simo

Назад към Съоръжения