Проблем с AC3

Всички останали традиционни Български съоръжения (сигнализации, платформи и др.)

Модератор: cronos

Проблем с AC3

Мнениеот stman123 » 08 Окт 2016, 11:35

Правя едно трасе и дойде момента да започна да слагам КМ.Реших да използвам AC3, т.к. съм я виждал в теми за трасета. Направих един участък и сложих един локомотив, за да видя дали навсякъде КМ е над пантографа. При този тест видях че между вдигнатия пантограф и КМ има разстояние. Пробвах и с 4-5 други електрически локомотиви, но при всички е така. Как да го оправя и има ли по-подходяща КМ която е за 2009 и е реална, както жицата се мести, за да се износва по-равномерно пантографът.
:тутуу :хоро
Куче канибал се нарича Канибало
Аватар
stman123

Re: Проблем с AC3

Мнениеот cronos » 09 Окт 2016, 08:25

Еми нормално е да не става така, както си го представяш.АС3 е руска и е правена по руските стандарти, габаритите на техния ПС са по-големи и логично КМ е по-висока, затова е така.......Ако искаш да я ползваш ще трябва да я свалиш малко надолу.

stman123 написа:......както жицата се мести, за да се износва по-равномерно пантографът.

Това си го има в АС3, трябва само да си подбереш правилните детайли.
trainz 2016-10-09 10-24-22-05.jpg
Чукча писатель, чукча не читатель..
Луд умора нема, само се поти..
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава." Ат. Буров
Аватар
cronos
Глобален модератор

Мнениеот stman123 » 09 Окт 2016, 11:25

Много благодаря за отговора!!! :) :хоро :велик Траинз

Аз попиах за това за пантографа защото всичките които пробвах са ако е къс всички са къси и обратно ако е дълъг всички са дълги. Т.е. не се редуват.
Аватар
stman123

Мнениеот cronos » 09 Окт 2016, 22:11

Еми редуваш къс-дълъг и те така.....няма друг начин, пък и като дойде крива, неутрална вставка или нещо подобно трябва да излезнеш някак от поредицата.....
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава." Ат. Буров
Аватар
cronos
Глобален модератор

Мнениеот stman123 » 10 Окт 2016, 11:57

Тоава със редуването го пробвах още в началото, но като го направя кабелите се разминават. Ще се опитам да го направя реалистично, ако не - ще се сменят графитите на пантографите и готово :зъбльо Благодаря за отделеното внимание! :тутуу
Аватар
stman123

Мнениеот cronos » 10 Окт 2016, 17:00

stman123 написа:Тоава със редуването го пробвах още в началото, но като го направя кабелите се разминават.

Не мога и да си представя дори как си успял да го направиш.Аз направих две трасета с тая КМ и нищо не се разминава....Е, вярно е, че на първото не бях достатъчно в час и не всичко е както трябва, но за второто бях по-добре подготвен, нищо и отникъде не се разминава, стига само да подбереш правилните детайли.
Аватар
cronos
Глобален модератор

Мнениеот stman123 » 11 Окт 2016, 15:00

Кои са тези правилни детайли? :)
Аватар
stman123

Мнениеот cronos » 12 Окт 2016, 20:11

Трудничко е да се отговори на подобен въпрос.Тази КМ се състои от над 1500 обекта и сплайни, и всеки си има своето точно място."Правилни" комбинации има много и всичко зависи от това какво точно искаш да постигнеш......Но ако нещо не ти се получава не търси проблема в АС3 - защото просто не е там.Но ще трябва малко да се понапънеш и сам да си откриеш нещата, които най-добре ще подхождат за това, което си замислил.Не мога да ти разказвам за всеки детайл поотделно къде и как се слага......Впрочем някъде имаше едно трасе, направено точно да се види кое къде се слага на тая КМ......виж тук -> http://forum.trainzup.net/showthread.php?t=24
Аватар
cronos
Глобален модератор

Мнениеот stman123 » 13 Окт 2016, 16:40

Благодаря за цялото отделено време! Знам че има много обекти и сплайни, но исках да разбера какво имате предвид за "правилни детайли". Аз не си се представям да влагам толкова много усилия в детайли, които подпомагат ниския фреймрейт(и без тях си е нисък при мен :зъбльо )Пък и трасето което правя не е за публично ползване, т.е. няма да има хора, които да забелязват и най-малкия детайл нереализъм ;) :) ;) Нещата които ми казахте(написахте) ми помогнаха много. Имам само един последен въпрос: Това трасе става ли за 2009? :хоро
Аватар
stman123

Мнениеот cronos » 14 Окт 2016, 10:36

stman123 написа:....Това трасе става ли за 2009?

По принцип мисля, че няма причина да не става, но не съм пробвал и не мога да отговоря на този въпрос.А и нямам инсталирана 2009, за да пробвам.
Аватар
cronos
Глобален модератор

Следваща

Назад към Съоръжения