Проблем с spline от АС3

Всички останали традиционни Български съоръжения (сигнализации, платформи и др.)

Модератор: cronos

Проблем с spline от АС3

Мнениеот stman123 » 14 Мар 2017, 11:07

Имам проблем с сплайните от АС3(може и с други да има, но при тези е най-виден проблема). Проблемът е, че когато единият край на сплайна е свързан към стълб(или каквато и да е точка за свързване) в единия край сплайна не свършва в точката а продължава напред.(не е нужно и двата края да са свързани към точки, а само единият)
Screen_009.jpg
Благодаря предварително за помощта. :)
Куче канибал се нарича Канибало
Аватар
stman123

Re: Проблем с spline от АС3

Мнениеот ivan4 » 14 Мар 2017, 12:37

Така са направени доста модели. Ако продължиш мрежата, би трябвало да се извие...
Аватар
ivan4
Глобален модератор

Мнениеот cronos » 15 Мар 2017, 18:09

ivan4 написа:Така са направени доста модели. Ако продължиш мрежата, би трябвало да се извие...

Да, но АС3 не е направена така.Проблема е друг и не е със сплайните на АС3, а със задклавиатурното устройство.И аз настъпих тая мотика, но бързо се сетих защо се получава така.Проблема е, че на стълба има две прикачни точки за сплайните от двете му страни, които са разположени много близо една до друга и когато задклавиатурното устройство не се съобразява с това и слага сплайна както падне понякога той се закача за точката от другата страна, т.е. все едно трябва да е в другата посока.Трябва да се работи по-внимателно.
Чукча писатель, чукча не читатель..
Луд умора нема, само се поти..
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава." Ат. Буров
Аватар
cronos
Глобален модератор

Мнениеот stman123 » 15 Мар 2017, 20:12

Добре, друго задклавиатурно усторйсво. :зъбльо И аз подозирах че има 2 точки защото понякога не се получава така, но ако сте погледнали снимката може да видите че там няма стълб или каквато и да е захващаща точка, но жицата продължава. :)

П.П. Не е по темата много, но искам да ви попитам дали някъде сте виждали уроци за поставяне на АС3, защото аз намерих само за АС4. :)
Аватар
stman123

Мнениеот cronos » 16 Мар 2017, 13:31

Много искам да не ми се обяснява какво виждам.Направих две доста големи трасета с тази контактна мрежа и не мисля, че има нещо, което да не знам за нея.Проблема не е в този край, който е показан на снимката, а в прикачането към стълба на другия край на сплайна, който не се вижда на тая снимка.И не ми обяснявай, че не е така, защото в процеса на работа по трасетата съм го виждал стотици пъти това нещо.Просто точките са много близо и дори и човек да го знае това, и колкото и да внимава никога няма гаранция, че сплайна няма да се лепне за неправилната точка.
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава." Ат. Буров
Аватар
cronos
Глобален модератор

Мнениеот stman123 » 16 Мар 2017, 19:14

Извинявам се, не бях прав. Моля да ми кажете още едно нещо, като човек с доста голям опит в Trainz. Има ли някаква техника или нещо подобно, с което да имам по-голяма успеваемост при свързването на сплайните към обектите?
Аватар
stman123

Мнениеот cronos » 16 Мар 2017, 21:48

За съжаление няма техника, която да гарантира 100% правилно прикачване или поне аз не съм открил такава, нито пък съм чул или чел някой друг да е открил.Това, което правя аз е да пускам сплайна малко по-отдалеч от страната на точката, към която искам сплайна да се прикачи.В повечето случаи сработва, но далеч не винаги.
Аватар
cronos
Глобален модератор

Мнениеот stman123 » 22 Мар 2017, 09:02

За да не пускам нова тема ще пиша в тази. Въпросите ми са за какво служат обектите на 2 картинки, къде се слагат и какви сплайни вървят с тях в играта(за свързване)?
Screen_019.jpg
Screen_018.jpg
Благодаря предварително за информацията! :)
Аватар
stman123

Назад към Съоръжения