За или против?

Дайте своето предложение за сайта тук

Re: За или против?

Мнениеот cronos » 30 Ное 2012, 12:26

vall_sab написа:Тази "политика" , както я нарича Cronos не е еднолична от страна на Румен.Тя е плод на споделени виждания от страна на създателите на сайта, поне аз я споделям напълно.Много бих искал да видя писаното , където и да е , че сайта е пълен с "боклуци".

Заповядай:
http://forum.trainzup.net/showthread.php?t=875&page=6

vall_sab написа:Бих препоръчал и нещо друго- ако някой е толкова дълбоко възмутен от този сайт и политиката му, би могъл да направи свой такъв и да ни покаже как стават тези работи.Но мислете и за друго - не всички имаме скъпи машини, фотоапарати и други джунджурии, нито сме толкова подготвени в областта на компютърните технологии.Аз не съм ъпдейтнал нито една от версиите , които имам и си играя добре и почти всичко ми се инсталира без проблем.А че може да има брак, това е нормално-във всички любителски добавки го има.Само платените са всестранно изпипани.

Някъде по-горе написах, че проблема не е толкова във фотоапарати и компютри, а в това, че когато дойде момента модела да се "сглоби" в контент менаджера някои действат с теслата.Пример - някой прави рескин на локомотив, покрай другото сменява талиги и пантограф, но старите, от оригиналния модел остават като депенс, защото не знае как да ги махне оттам.ОК, никой не се е родил научен, всеки прави грешки, но човек трябва и да се учи от грешките си, а не когато при някого се получи проблем вследствие на некоректно конфигуриран модел причината да се търси във версии и ъпдейти.Също както и с прословутата бяла ивица на локомотивите 07 и някои от пътническите вагони.Да, ако се премине под OpenGL проблема изчезва, но какво да кажат хората, на които играта им върви по-добре под DirectX?Да играят на слайдшоу с 15-20 кадъра само заради две недобре оразмерени текстури, вместо да се налсаждават на игра с 50-60 кадъра ли?Ами няма как да стане.Хайде, аз знам какъв е проблема и как да го отстраня, но хората, които нямат представа за какво става въпрос каква алтернатива имат - да четат не знам колко страници и да изгубят сума време да си оправят нещата сами или изобщо да не играят с тези модели.Не може хем да се твърди, че всичко се прави в интерес на потребителите, хем когато опрем до подобни проблеми отговора да е "Ами при мене по еди-кой-си начин всичко си върви, така ще си останат нещата и няма да ги пипаме".Така няма да стигнем до никъде :незнам

vall_sab написа:Не нападайте Румен-той най-много работи от всички ни, че и грешки даже открива и оправя.А и плаща, за да се кефим всички.

Мился, че веднъж с тебе обсъждахме идеята да събираме пари за сайта и ако си спомняш аз бях "за".Само че Румен категорично отказа, така че сега това си е негов проблем.Също така негов проблем си е, че е решил да се нагърби с всичката работа около сайта.Ако поиска - може да разпредели задачите, има хора, които ще се наемат за едно или друго, но той не го прави, а насила никой не може да му помогне.

vall_sab написа:Ако кажете на 95 % от поместилите нещо в сайта , че нещата им са "боклуци", той ще бъде посещаван само от останалите 5%, т.е. едно частно клубче.

А това се разминава със масовия характер на политиката на сайта - повече разработки, набиране на опит, споделяне на грешките и проблемите. Иначе - магазин с полупразни рафтове и зареждан веднъж в годината - просто е скучен!

Е добре, каква всъщност е идеята - да се играе с тези добавки или да седят на сайта за бройка?Пак добре, че напоследък качените неща са малко по-добре направени, че по едно време беше станало като магазин "За един лев".....
Чукча писатель, чукча не читатель..
Луд умора нема, само се поти..
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава." Ат. Буров
Аватар
cronos
Глобален модератор

Мнениеот bdz MANIAK » 30 Ное 2012, 14:00

Опа опа по-спокойно, няма смисъл от ,,Махай тия боклуци и давай всичко отначало,, Но в сучай че неможете да се сдъжите да взимате мнение по темата имам един въпрос!Какво правихте на фен срещата на 22 септември преди само 2 месеца, и аиде 8 дена да сме съвсем точни!Там не успяхтели да се разберете нещо или какво нали за това го правихте да обмените опит и тн.
Но и аз предлагам нещо делите сайта на две безплатна, и платена част.Пояснявам ,,безплатната,,слагате всички ,,шарений,,и други трасета, вагони, трамвай, тролей,ако щете и каруци!А в ,,платената,,там се почва всичко наново като се изпипва дори и най най-мъничкото нещо пример: размазана муха на стъклото на локомотива!Цената според качеството, е естествено да е на ниво!Което ме навежда на един закон за авторското право.Така по закон и създателя ще бъде на печалба, е макар и малка но колкото да го стимулира за още по-добри модели!
Второ на който не му харесва да си хваща влака!Не държите на сила никой тук!А дали ще отваря нов сайт и какво ще има в него ДА СЕ ОПРАВЯ КАКТО ЗНАЕ!
Трето целия саит започва наново което всъщност Вие си знаете,но и аз да си кажа.
Четвърто извънредна среща на ,,феновете,, за обсъждане на проблема! :( :незнам :велик Траинз :велик Траинз
Аватар
bdz MANIAK

Мнениеот Marto_BDZ44 » 30 Ное 2012, 16:06

Така аз отворих тази тема не за каране!!! Отворих тази тема за да може да се стигне до някакъв консенсус. Това за платените неща си заслужава (трасета и подвижен състав). Аз не казвам, че са грозни шарените неща, просто нека да се отделят в отделен раздел. Предлагам всеки който прави рескин на някакъв подвижен състав да качи снимка преди да качи въпросното нещо за сваляне. СЪГЛАСНИ ЛИ СТЕ ДА СЕ НАПРАВЯТ ТАКИВА РАЗДЕЛИ? ПОВТАРЯМ ТАЗИ ТЕМА НЕ Е ДА СЕ КАРАМЕ!!! :група :група :група :група Ха та нали сме един екип няма да се разединяваме и нападаме един друг.
[img]http://store.picbg.net/pubpic/FE/9F/11065a172647fe9f.JPG[/img]
Аватар
Marto_BDZ44

Мнениеот cronos » 30 Ное 2012, 17:02

bdz MANIAK написа:Опа опа по-спокойно, няма смисъл от ,,Махай тия боклуци и давай всичко отначало,, Но в сучай че неможете да се сдъжите да взимате мнение по темата имам един въпрос!Какво правихте на фен срещата на 22 септември преди само 2 месеца, и аиде 8 дена да сме съвсем точни!

За да бъдем съвсем, ама наистина съвсем точни, трябва да кажа, че Румен знае много по-отдавна какво точно имаме пред вид и точно за кои добавки става въпрос.Въпросът защо допуска да се качват разни цапаници му е задаван многократно и далеч не само от мене.Трябва да отбележа, че напоследък има подобрение, макар че има и още какво да се желае.

Не мисля, че идеята за платена секция е добра, няма смисъл.Това, от което има нужда е да се позатегне малко контрола над нещата, които се качват, като се наблегне повече на "техническата" част - в трасетата и подвижния състав да няма липсващи или калпави депенси, в нещата, които се правят за версии 2009 и нагоре да няма "примеси" от 2006, сплайните за версии 2009 и нагоре да се правят по начина, заложен в 2009 (тук Румен е много добре запознат защо и какво имам пред вид), да няма грешни или липсващи тагове в config.txt, да няма излишни JPG файлове (защото в някои от моделите и такова има, само че вече не помня в кои), изобщо ей такива неща.Така ще си спестим много ядове при инсталирането и играенето, както и теми от типа на тези:
viewtopic.php?f=14&t=2473&start=10
viewtopic.php?f=13&t=2669
http://trainz-bg.com/forum/viewtopic.ph ... a8ee86846a

А пък дали вече моделите ще са красиви и изпипани, това вече е малко по-друг въпрос, тук нещата опират и до личното мнение на всеки и е трудно да се поставят някакви критерии като условие.На един ще му хареса едно, на друг - друго, а и с текстурите не бива да се прекалява, не бива да са прекалено тежки.....Това няма да може да се реши отведнъж, трябва повече време - да се намерят по-хубави снимки и т.н.
Чукча писатель, чукча не читатель..
Луд умора нема, само се поти..
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава." Ат. Буров
Аватар
cronos
Глобален модератор

Мнениеот bdz MANIAK » 30 Ное 2012, 17:56

Съгласен съм че някой модели са по-зле, от други както и за многото проблеми които ще се спестят, но НЕ съм съгласен чак да се трият това да се сложат в друг раздел е много добра идея.Не мога да разбера обаче защо го правите на толкова голям проблем(е то и без скандали не става което ме подсеща че neighhhh скоро не се е обаждал(което е добре))А измислих го добре, ей колко съм тъп като градинска лейка, добре че процесора ми е като албански реутан 0.000002.25ГХц Щом вземете решение в края на темата, нека всеки участвал да се извини като го напише даречем като послепис.Защото колкото и да е зле моделът все някой все пак се е мъчил наднего, и не е приятно като ги наричаме ,,шарений, боклуци и др,,Не кофти е! :не Аз лично и това не мога да направя, правя само някакви трасета в които по острите завой влакът се гъне като кючекиня на пилон! :незнам
П.С. Извинявайте! Айде и аз да млъквам(защото ,,мале мале колко много писах, колко много глупости казах,,)! :зъбльо :велик Траинз :велик Траинз :велик Траинз :зъбльо Бъдете здави с шоуто на слави! :зъбльо :наздраве
Аватар
bdz MANIAK

Мнениеот Marto_BDZ44 » 30 Ное 2012, 18:01

Аз лично се извинявам за казаното по-горе. Но има едно НО, нека да стегнем този сайт и да си качим нивото. От доста време не сме качвали неща в сайта, айде да се постараем и да забравим изгубеното време в писаници. Няма невъзможни неща (текстури, подвижен състав, трасета). :компютър
[img]http://store.picbg.net/pubpic/FE/9F/11065a172647fe9f.JPG[/img]
Аватар
Marto_BDZ44

Мнениеот lokurgi » 30 Ное 2012, 19:19

Понятието "ИДЕАЛНО" е константна, и то разтеглива !! 100% е само в космическата технология, НО, и там стават издънки. Спомнете си какво е казал Мечо Пух....!!
Аватар
lokurgi

Мнениеот rumensoft » 07 Яну 2013, 20:37

Взето беше решение (обсъдихме го няколко хора), което мисля че устройва всички :) :запознаване
Някои модели и трасета (стари, с некачествени текстури, пълни с грешки или твърде много отдалечаващи се от реалните) ще бъдат преместени в Категория Архив. Така който иска да ползва и старите модели, ще може да ги намери там.

Това няма да стане веднага, а с течение на времето.

Поздрави
Trainz Bulgaria Team
:наздраве
Аватар
rumensoft
Site Admin

Предишна

Назад към Предложения / Suggestions