Не мога да резбера за какво толкова спорите... форуми, галерий, сайтове... Толкова ли е трудно един материал да се постави във форума "Предложения" и да се изоплзва, при условие, че е коректно направен самия запис/снимка?? Аз живея на 100 мегра от ЖП линията.. Мога да ви снимам ТЕЦ-ки вагони, колкото си искате.. 46-та серия (оригиналните) също, 42-ра също, 61-ва също, да не говоря, че ВСЕКИ влак е с 43-та начело или бутащ.. просто нямам с какво да снимам, имам една измислена камерка, ако видите тема "Предложения"--> "хладилен вагон" за какво става въпрос. Така няма поне едно коментарче да се каже и покаже, какво не е наред на предоставеният материал, така че да мога да го подобря... Вагоните заминаха за Кулата, там работа нямам. В Дупница се мотат някакви хладилници и със известни "молитви" може и да ви предоставя и на тях снимков материал. Не се ангажирам със срокове, защото ако не ви харсва качеството на предоставените от мен материали, ще трябва да мине известно време да си купя по-свестен телефон със логично по-свестна камера.
Споровете от такъв сорт са напълно безсмислени.. Хората са казали "Има ли желание, има и начин" !
Как успяхте да направите София-Мездра и София-Долни Раковец 1:1 ? това не е ли разходи за превоз, нужда от свободно време и тем сродни ?? Със сигурност всеки ден, потребител от сайта има нужната техника в точния момент да заснеме нужния материал, работата е че никой не казва какво му е нужно и никой не знае, какво трябва да се направи за сайта. Това го казвам, защото от време на време чета какво си пишете и никой не казал "трябва ми еди какво си за еди къде си" аз ако не мога да го направя, то друг може. Не сме на нивото на извънземните да четем телепатично, какво е нужно на събеседника.. Около гара Дупница и Големо село мога да предоставя снимков материал. А пък гарата на Големо село ми е на 800 метра от нас... Гарата на Дупница всяка седмица я посещавам.. Направете си изводите ,ако ми попадне прилична камера в ръцете, ще ви нащракам каквото кажете. Ходенето пеш ми е най-малкия проблем, с изключение зимата при сериозна снежна покривка, калпава светлина или мъгливо време, когато снимките няма да ги биде за текстури.
ПС ето ви пример на 46 010 (изобщо какво прави по шоплука карнобатката?!?)
С такива снимки ще ви наводня, ако искате.. Но не мисля че е нужно, като погледнем качеството на самото изображение.. А това ми е максимума, който мога да постигна в момента. За по-добри изображения трябва да вадя Фед-3-ката (за незнаещите ето снимка)
, чиято обработка на 36 изображения е 30 лева.. не мисля че е изгодно.