Категория Галерия

Дайте своето предложение за сайта тук

Re: Категория Галерия

Мнениеот rumensoft » 27 Ное 2013, 11:07

BDZrailway написа:Обаче от прекалено много писаници от рода ама как това не става ама онова и онзи коментар със сайта trainz-bg.com остава незабележим...

Да, защото хората не четат и не са свикнали да потърсят информация и винаги чакат отговора в коментарите там.
Надявам се, че и ти си разбрал, че човек трябва да чете и пита за да направи нещо - т.е. визирам вагоните ти ;) не е само да плесниш нещо там и готово. Очаквам всеки по нов модел от теб да е по добър, да питаш и да се интересуваш и да няма "Ама аз не мога и не знам как" ;) и да не мрънкаш, че не съм го одобрил - а щом не съм, значи има проблем. :играчка
Аватар
rumensoft
Site Admin

Мнениеот cronos » 27 Ное 2013, 14:00

Всичкото това ни връща на изходни позиции: има ли смисъл от създаването на галерия, раздел или както и там да се нарича за качване и споделяне на снимки.Вече изяснихме, мисля, че някакъв смисъл да се прави такова нещо има само ако е насочено към играта, тоест снимките да не са просто снимки, а готови текстури, или снимки, които биха могли да се използват за текстури.Погледнато от тази гледна точка, едно такова нещо ще представлява интерес за крайно ограничен кръг от хора.Освен това, както Румен показа, подобна идея вече е имало и се е провалила.Че полза може да има - може: тръгва някой да пътува, изпада му сгоден случай да направи хубави снимки и вместо да се чуди какво да ги прави после - да ги качи в галерията, пък който иска - да прави модел.Въпросът е дали това наистина ще се случи.Ако интереса е толкова, колкото е бил при предишния опит, мисля че разговорът на тази тема става излишен, а аз не виждам как може да бъде по-голям (лично мнение).Тук сме една шепа хора, които се занимаваме сериозно с тези неща, познаваме се вече и не е никаква тайна, че освен тук, във форума, поддържаме връзка и по други начини (например скайп) и намираме някакъв начин да си разменим нужната информация.Пък и самия факт, вече отбелязан и от Румен, че в тази дискусия изказваме някакво повече или по-малко обосновано мнение само трима човека е достатъчно красноречив за интереса към създаването на такава галерия.
Чукча писатель, чукча не читатель..
Луд умора нема, само се поти..
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава." Ат. Буров
Аватар
cronos
Глобален модератор

Мнениеот BDZrailway » 27 Ное 2013, 18:07

Че полза може да има - може: тръгва някой да пътува, изпада му сгоден случай да направи хубави снимки и вместо да се чуди какво да ги прави после - да ги качи в галерията, пък който иска - да прави модел.Въпросът е дали това наистина ще се случи.Ако интереса е толкова, колкото е бил при предишния опит, мисля че разговорът на тази тема става излишен, а аз не виждам как може да бъде по-голям (лично мнение).

Това и аз щях да напиша,ако някой има снимки(на гари,обекти,вагони,локомотиви,мотриси,пост,светофори се нуждаем да се снима и да се направят,перони и т.н. те са много) и нека ги сподели там в някой раздел то съществуващ или ще се направи и който иска да направи.Така ще се обогати сайта! :)
Аватар
BDZrailway

Мнениеот rumensoft » 27 Ное 2013, 18:39

BDZrailway написа:
Че полза може да има - може: тръгва някой да пътува, изпада му сгоден случай да направи хубави снимки и вместо да се чуди какво да ги прави после - да ги качи в галерията, пък който иска - да прави модел.Въпросът е дали това наистина ще се случи.Ако интереса е толкова, колкото е бил при предишния опит, мисля че разговорът на тази тема става излишен, а аз не виждам как може да бъде по-голям (лично мнение).

Това и аз щях да напиша,ако някой има снимки(на гари,обекти,вагони,локомотиви,мотриси,пост,светофори се нуждаем да се снима и да се направят,перони и т.н. те са много) и нека ги сподели там в някой раздел то съществуващ или ще се направи и който иска да направи.Така ще се обогати сайта! :)

Поредния безмислен коментар, за кой път да ти обясняваме, че има малко хора, и на който трябва снимки ще пита в раздела, специално направен. Всеки го мързи да снима!!!!!! 4 години вече чакам нови звуци за 46 2хх серия, както и за 43,44 и НИКОЙ АМА НИКОЙ НЕ записва.... няма кво да коментираме вече....

П.С. Аз се отказвам да ти обяснявам - немога вече, не знам на какъв език да ти го кажа.
Аз ти кажа едно, ти говориш за друго, ама как трябвало - АЗ знам много добре какво трябва, въпроса е има да хора.... а не да ми казваш, ами дааа, трябва да има хора (това го знам!)
Аватар
rumensoft
Site Admin

Мнениеот cronos » 27 Ное 2013, 19:39

rumensoft написа: 4 години вече чакам нови звуци за 46 2хх серия, както и за 43,44 и НИКОЙ АМА НИКОЙ НЕ записва.... няма кво да коментираме вече....

Не му е тука мястото, малко offtopic се получава, ама аз да си кажа - не си прав за това.Колко пъти вече се опитвахме да записваме и аз, и Жоро, и Радо, но само доказахме, че това не може да стане с пордъчни средства.Фотоапаратите и камерите, с които разполагаме не могат да запишат звука с нужното качество, получава се някаква гадна мазня, която не може да послужи за нищо.Ако искаш - мога да ти пратя някои от опитите да се увериш сам (стига само да не съм ги изтрил де, че наскоро правих чистка).Последно Марто се опита да запише компресор на Р-ка и това май е най-добрия опит засега, но все едно звука е неизползваем, поне не и по начина, който ми трябва на мене за експерименталния модел.Записът трябва да се направи с някаква по-добра звукозаписна техника, а аз не знам някой от нас да има такава.Този въпрос вече сме го обсъждали, макар и не тук във форума.Съвсем отделно това, че звуците от различните машини на лока (компресори, вентилация) трябва да се запишат поотделно, което твърде много усложнява задачата.Но дори и някой да запише всичките тия чудеса не мога да си представя какво ще правиш с тях.Ако мислиш да направиш някакъв тюрлю-гювеч от звуци, както е в моделите досега - просто не си струва усилията.
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава." Ат. Буров
Аватар
cronos
Глобален модератор

Мнениеот BDZrailway » 27 Ное 2013, 19:49

Оооо я не ми се карай предложих нещо,което не е като цяла галерия,а просто за текстури на някоя гара или каквото и да е няма да повтарям по сто пъти и ми омръзна!!!!!!Какво има да ми обясняваш схванах всичко !!!! Хубаво като няма хора ми аз пък може да искам да кача(и да съм само аз ми е все тая) и да се направи още неща,а ти си готов да убиеш желанието..........
Аватар
BDZrailway

Мнениеот Markov » 27 Ное 2013, 21:27

Не мога да резбера за какво толкова спорите... форуми, галерий, сайтове... Толкова ли е трудно един материал да се постави във форума "Предложения" и да се изоплзва, при условие, че е коректно направен самия запис/снимка?? Аз живея на 100 мегра от ЖП линията.. Мога да ви снимам ТЕЦ-ки вагони, колкото си искате.. 46-та серия (оригиналните) също, 42-ра също, 61-ва също, да не говоря, че ВСЕКИ влак е с 43-та начело или бутащ.. просто нямам с какво да снимам, имам една измислена камерка, ако видите тема "Предложения"--> "хладилен вагон" за какво става въпрос. Така няма поне едно коментарче да се каже и покаже, какво не е наред на предоставеният материал, така че да мога да го подобря... Вагоните заминаха за Кулата, там работа нямам. В Дупница се мотат някакви хладилници и със известни "молитви" може и да ви предоставя и на тях снимков материал. Не се ангажирам със срокове, защото ако не ви харсва качеството на предоставените от мен материали, ще трябва да мине известно време да си купя по-свестен телефон със логично по-свестна камера. :) Споровете от такъв сорт са напълно безсмислени.. Хората са казали "Има ли желание, има и начин" ! ;) :) Как успяхте да направите София-Мездра и София-Долни Раковец 1:1 ? това не е ли разходи за превоз, нужда от свободно време и тем сродни ?? Със сигурност всеки ден, потребител от сайта има нужната техника в точния момент да заснеме нужния материал, работата е че никой не казва какво му е нужно и никой не знае, какво трябва да се направи за сайта. Това го казвам, защото от време на време чета какво си пишете и никой не казал "трябва ми еди какво си за еди къде си" аз ако не мога да го направя, то друг може. Не сме на нивото на извънземните да четем телепатично, какво е нужно на събеседника.. Около гара Дупница и Големо село мога да предоставя снимков материал. А пък гарата на Големо село ми е на 800 метра от нас... Гарата на Дупница всяка седмица я посещавам.. Направете си изводите ,ако ми попадне прилична камера в ръцете, ще ви нащракам каквото кажете. Ходенето пеш ми е най-малкия проблем, с изключение зимата при сериозна снежна покривка, калпава светлина или мъгливо време, когато снимките няма да ги биде за текстури. :наздраве

ПС ето ви пример на 46 010 (изобщо какво прави по шоплука карнобатката?!?)
Изображение
С такива снимки ще ви наводня, ако искате.. Но не мисля че е нужно, като погледнем качеството на самото изображение.. А това ми е максимума, който мога да постигна в момента. За по-добри изображения трябва да вадя Фед-3-ката (за незнаещите ето снимка)
Изображение, чиято обработка на 36 изображения е 30 лева.. не мисля че е изгодно. :)
Последна промяна Markov на 27 Ное 2013, 21:52, променена общо 1 път
Изображение 2ТЭ Луганських медведь ! :балон
Аватар
Markov

Мнениеот BDZrailway » 27 Ное 2013, 21:39

Ето затова говоря,който иска да качва текстури приемливи и евентуално някой който иска да прави. Дали ще са един-двама-трима какво от значение?
Аватар
BDZrailway

Мнениеот rumensoft » 27 Ное 2013, 21:59

BDZrailway написа:Оооо я не ми се карай предложих нещо,което не е като цяла галерия,а просто за текстури на някоя гара или каквото и да е няма да повтарям по сто пъти и ми омръзна!!!!!!Какво има да ми обясняваш схванах всичко !!!! Хубаво като няма хора ми аз пък може да искам да кача(и да съм само аз ми е все тая) и да се направи още неща,а ти си готов да убиеш желанието..........

Такива смешни "ооооо, я, оо" не съм употребил, че да употребиш и ти и не се прави на интересен във форума. За 1 час мога да направя субдомейн с галерия, но не е това идеята.
Ето една галерия, която се опита да пробие: http://milenski51.trainz-bg.com/
Но не стана нищо. Затова ти казвам, че трудно става.

ОК, ще направя под-домейн за текстури (което си го мисля отдавна, защото има вече подобно ТУК
Ще направя и ще видим как върви...

П.С. Имай напредвид, че трябва да се снима доста добре, че за да се ползва после.
А и ако някой я ползва текстурата, после какво? За какво ще ние после? Защо да стои в сайта?
Аватар
rumensoft
Site Admin

Мнениеот cronos » 27 Ное 2013, 22:05

Markov написа:Не мога да резбера за какво толкова спорите... форуми, галерий, сайтове... Толкова ли е трудно един материал да се постави във форума "Предложения" и да се изоплзва, при условие, че е коректно направен самия запис/снимка?? Аз живея на 100 мегра от ЖП линията.. Мога да ви снимам ТЕЦ-ки вагони, колкото си искате.. 46-та серия (оригиналните) също, 42-ра също, 61-ва също, да не говоря, че ВСЕКИ влак е с 43-та начело или бутащ.. просто нямам с какво да снимам, имам една измислена камерка, ако видите тема "Предложения"--> "хладилен вагон" за какво става въпрос. Така няма поне едно коментарче да се каже и покаже, какво не е наред на предоставеният материал, така че да мога да го подобря... Вагоните заминаха за Кулата, там работа нямам. В Дупница се мотат някакви хладилници и със известни "молитви" може и да ви предоставя и на тях снимков материал. Не се ангажирам със срокове, защото ако не ви харсва качеството на предоставените от мен материали, ще трябва да мине известно време да си купя по-свестен телефон със логично по-свестна камера. :) Споровете от такъв сорт са напълно безсмислени.. Хората са казали "Има ли желание, има и начин" ! ;) :) Как успяхте да направите София-Мездра и София-Долни Раковец 1:1 ? това не е ли разходи за превоз, нужда от свободно време и тем сродни ?? Със сигурност всеки ден потребител от сайта има нужната техника в точиня момент да заснеме нужния материал, работата е че никой не казва какво му е нужно и никой не знае, какво трябва да се направи за сайта. Това го казвам, защото от време на време чета какво си пишете и никой не казал "трябва ми еди какво си за еди къде си" аз ако не мога да го направя, то друг може. Не сме на нивото на извънземните да четем телепатично, какво е нужно на събеседника.. Около гара Дупница и Големо село мога да предоставя снимков материал. А пък гарата на Големо село ми е на 800 метра от нас... Гарата на Дупница всяка седмица я посещавам.. Направете си изводите ,ако ми попадне прилична камера в ръцете, ще ви нащракам каквото кажете. Ходенето пеш ми е най-малкия проблем, с изключение зимата при сериозна снежна покривка, калпава светлина или мъгливо време, когато снимките няма да ги биде за текстури. :наздраве

Нещата не са точно така, както си ги представяш.По-горе написах нещо по повод записването на звуци.Със снимките нещата стоят по същия начин, с тази разлика, че тук има хора с достатъчно добри фотоапарати.А ти ако мислиш да снимаш за текстури с телефон, та ако ще и iPhone 1284736251 да е, по-добре се откажи, само ще си загубиш времето.Освен това една качествена снимка е от порядъка на 5 МВ и не може да бъде качена директно във форума, трябва си отделно място, така че дискусията за такава галерия не е толкова безсмислена, поне от тази гледна точка.Нещото, което прави дискусията (почти) безсмислена е, че подобна идея вече е имало, но се е провалила поради липса на желаещи да качват снимки и няма нито една причина да смятаме, че и втория опит няма да се провали.В края на краищата има и други начини да се осъществи идеята - например като снимките се качват на който и ще да е сървър, примерно dox.bg и във форума просто се пусне тема с линк за сваляне.
Аватар
cronos
Глобален модератор

ПредишнаСледваща

Назад към Предложения / Suggestions