rumensoft написа:Твърдо не. Количеството над качеството. Дребна политика в успеха на web сайтовете (в някои случаи)
Това е един ключов момент в такива "дребни" сайтове, а именно да има от всичко. Всеки решава какво да тегли като погледне снимката. Затова не случайно са разделени трасетата, за да може играча да е предупреден, че ще очаква нещо което няма да е толкова реално и толкова реално в другия раздел.
За подвижния състав е хубаво да има от всички видове, макар и някои да не са успешно, защото когато човек опита направи нещо и успее да го качи, макар и да не е хубаво, ще погледне че го теглят, оценяват и така ще прецени дали да продължава. Ако получи подкрепа, както винаги, той ще се почувства добре и ще се старае следващия път да стане още по-добре.
Ако имаме само по 1 бройка от всеки модел, няма да има какво толкова сайта да предложи на всеки един вкус. Много са хората които не забелязват това, че е леко замацан отпред.
Това е същото да влезнеш в голяма верига магазини, и да подминеш всичките боклуци които видиш и да си избереш това което ти харесва, така да се каже, да отсееш качественото и това което ще ти хареса.
Същото има и в торент тракерите, от най малкото ненужно до най голямото нужно.
Когато през далечната 2009, vall_sab ми изпрати първите модели на ПС, аз бях супер щастлив, и не съм забелязвам огромната разлика която има 46 серия с реалността. Ако тогава на Валери му бях казал че не става модела за нищо и по добре да не го качва никъде нямаше и да се създаде този сайт. И щяхме да тъпчем едно и също, както в съседен форум.
Подобна картинка стана и с един известен сайт галерия за снимки. Започваха да качват само най най най хубавите снимки, които са заснети с HDR фотоапарат и 60% от хората изреваха от това и спряха да го посещават, защото видиш ли "Крив хоризонт" или неправилно кадриране. Не всеки има фотоапарат хубав, защото ФОТОАПАРАТА е ключов за хубавите снимки, а НЕ човека. Човека участва 30% в заснемането и идеята.
Като заключение искам да кажа, че така като гледам по брой тегления, статистики на посещаемост сме много добре. Коментарите винаги са позитивни настроени, това означава че се движим добре.
Говориш глупости на килограм.Гледаш статистиката на посещенията и тегленията, но не си чел отзиви за сайта, затова си мислиш, че нещата вървят добре.Истината е малко по-друга.Обектите общо взето са на добро ниво, но до тук.По отношение на разтегателните обекти скоро ще има много неприятна изненада.Вече ми писна да обяснявам защо и за какво всъщност става дума.И други неприятни изненади ще има за любителите на версия 2006, но това е дребен проблем, не си струва да му обръщаме внимание.Подвижния състав обаче почти целия е недъгав, и проблема изобщо не е в текстурите или в някои неточности на 3D моделите (макар че има и един-два направо смешни модела, но за толкова...е айде, да не издребняваме), а в това, че повечето неща са пълни с грешки, при това елементарни, както и в нескопосаното конфигуриране в контент менаджера, но за това изглежда никой не се и замисля.Взима се някакъв модел, сменят му се картинките и aко все пак нещо някак се визуализира после в играта вече го имаме за голямо постижение.А това, че е пълен с бъгави депенси, характеристиките на движение нямат нищо общо с каквото и да било...айде да не се впускам в повече подробности - на кой му дреме, нали така на външен вид изглежда готино, пък и вратите се отварят, ехеее.....ОК, хората го свалят, отчитаме дейност, ама после колко играят с това нещо, след като веднъж го видят, сещаш ли се?Ако ще правим неща за да забавляваме децата от 2-ра група на детската градина - добре, става, ама не всички сме такива...някои сме капризни и никак не ни кефи например това, че на вагоните сянка имат само талигите.Не е толкова сложно да се направи това нещо както трябва, знаеш го много добре, но защо трябва нещата да се изпипват, като и така се намират будали да ги свалят......... Нямам НИТО ЕДИН МОДЕЛ ВАГОН ИЛИ ЛОКОМОТИВ (с изключение на 44-085 на Жоро), НА КОЙТО ДА НЕ СЪМ ПРОМЕНЯЛ НЕЩО, ЗА ДА СТАВА ЗА НОРМАЛНА ИГРА..Кой печели от това?Има ли поне половин български локомотив, на койтo движението и управлението му поне малко да приличат на реалното?Съжалявам, но за някои от нас тази игра е СИМУЛАТОР, а не FPS, и искаме нещата да са колкото може по-близо до реалността.Искаме също като свалим нещо да играем с него, а не два дена да се чудим защо не можем да го подкараме, а след като се преборим с проблемите да видим, че сме си изхабили труда напразно, защото някой си е оставил ръчичките, че и краченцата даже.....То това последното не важи толкова за подвижния състав, колкото за трасетата, а те са направо уникални, пълна манджа с грозде.Тук въпроса не е в това доколко едно трасе е реално, измислено, или със скъсени разстояния, въпроса е в това как е направено.В повечето трасета линиите са толкова криви, че изглеждат като рисунка, правена от алкохолик, стрелките и изобщо коловозните развития по гарите са меко казано ужасни, а релефа и сигнализацията не искам изобщо да ги коментирам.За какво е всичко това, за да се отчитат брой посещения и сваляния ли?
Чукча писатель, чукча не читатель..
Луд умора нема, само се поти..
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава." Ат. Буров