За или против?

Дайте своето предложение за сайта тук

За или против?

Мнениеот Marto_BDZ44 » 29 Ное 2012, 21:21

Здравейте, от доста време коментирам с наши съфорумци подвижният състав, който е качен тук. Искам да задам въпрос под формата на анкета, съгласни ли сте да премахнем от сайта "недъгавя подвижен състав", ако мога така да се изразя. Без никой да бъде обиден или покрусен от тази цел. Така е, трябва да има разнообразие в състава но до сега никъде не съм видял локомотив с цвета на китайското знаме или знамето на българия, румъния или куп други знамена на държави. Има такива локомотиви и мисля, че точно в този момент когато влизат сумати хора от други държави да видят такива бумащини. До сега в нито един сайт не съм видял такова нещо!!! До колкото знам този сайт е за български неща и тази игра е симулатор. Другият момент е трасетата, едно време преди повечето хора да се научат да правят трасета правеха "коледни трасета", трасета за halloween и др.. Вече мисля, че повечето хора владеят тази работа и тези спомени да отидат в кофата или в някакъв архив.
[img]http://store.picbg.net/pubpic/FE/9F/11065a172647fe9f.JPG[/img]
Аватар
Marto_BDZ44

Re: За или против?

Мнениеот rumensoft » 29 Ное 2012, 21:48

Твърдо не. Количеството над качеството. Дребна политика в успеха на web сайтовете (в някои случаи)

Това е един ключов момент в такива "дребни" сайтове, а именно да има от всичко. Всеки решава какво да тегли като погледне снимката. Затова не случайно са разделени трасетата, за да може играча да е предупреден, че ще очаква нещо което няма да е толкова реално и толкова реално в другия раздел.
За подвижния състав е хубаво да има от всички видове, макар и някои да не са успешно, защото когато човек опита направи нещо и успее да го качи, макар и да не е хубаво, ще погледне че го теглят, оценяват и така ще прецени дали да продължава. Ако получи подкрепа, както винаги, той ще се почувства добре и ще се старае следващия път да стане още по-добре.
Ако имаме само по 1 бройка от всеки модел, няма да има какво толкова сайта да предложи на всеки един вкус. Много са хората които не забелязват това, че е леко замацан отпред.
Това е същото да влезнеш в голяма верига магазини, и да подминеш всичките боклуци които видиш и да си избереш това което ти харесва, така да се каже, да отсееш качественото и това което ще ти хареса.
Същото има и в торент тракерите, от най малкото ненужно до най голямото нужно.

Когато през далечната 2009, vall_sab ми изпрати първите модели на ПС, аз бях супер щастлив, и не съм забелязвам огромната разлика която има 46 серия с реалността. Ако тогава на Валери му бях казал че не става модела за нищо и по добре да не го качва никъде нямаше и да се създаде този сайт. И щяхме да тъпчем едно и също, както в съседен форум.
Подобна картинка стана и с един известен сайт галерия за снимки. Започваха да качват само най най най хубавите снимки, които са заснети с HDR фотоапарат и 60% от хората изреваха от това и спряха да го посещават, защото видиш ли "Крив хоризонт" или неправилно кадриране. Не всеки има фотоапарат хубав, защото ФОТОАПАРАТА е ключов за хубавите снимки, а НЕ човека. Човека участва 30% в заснемането и идеята.

Като заключение искам да кажа, че така като гледам по брой тегления, статистики на посещаемост сме много добре. Коментарите винаги са позитивни настроени, това означава че се движим добре.
Аватар
rumensoft
Site Admin

Мнениеот nikishenceto » 29 Ное 2012, 23:38

Аз ще кажа само едно...Против съм!!! Ако го нямаше сайта,едва ли щяхме да се радваме на БДЖ модели. :зъбльо :велик Траинз Радвам се още и за това че от този сайт се запознах с много готини хора!!! :щастие
Аватар
nikishenceto

Мнениеот cronos » 30 Ное 2012, 00:06

rumensoft написа:Твърдо не. Количеството над качеството. Дребна политика в успеха на web сайтовете (в някои случаи)

Това е един ключов момент в такива "дребни" сайтове, а именно да има от всичко. Всеки решава какво да тегли като погледне снимката. Затова не случайно са разделени трасетата, за да може играча да е предупреден, че ще очаква нещо което няма да е толкова реално и толкова реално в другия раздел.
За подвижния състав е хубаво да има от всички видове, макар и някои да не са успешно, защото когато човек опита направи нещо и успее да го качи, макар и да не е хубаво, ще погледне че го теглят, оценяват и така ще прецени дали да продължава. Ако получи подкрепа, както винаги, той ще се почувства добре и ще се старае следващия път да стане още по-добре.
Ако имаме само по 1 бройка от всеки модел, няма да има какво толкова сайта да предложи на всеки един вкус. Много са хората които не забелязват това, че е леко замацан отпред.
Това е същото да влезнеш в голяма верига магазини, и да подминеш всичките боклуци които видиш и да си избереш това което ти харесва, така да се каже, да отсееш качественото и това което ще ти хареса.
Същото има и в торент тракерите, от най малкото ненужно до най голямото нужно.

Когато през далечната 2009, vall_sab ми изпрати първите модели на ПС, аз бях супер щастлив, и не съм забелязвам огромната разлика която има 46 серия с реалността. Ако тогава на Валери му бях казал че не става модела за нищо и по добре да не го качва никъде нямаше и да се създаде този сайт. И щяхме да тъпчем едно и също, както в съседен форум.
Подобна картинка стана и с един известен сайт галерия за снимки. Започваха да качват само най най най хубавите снимки, които са заснети с HDR фотоапарат и 60% от хората изреваха от това и спряха да го посещават, защото видиш ли "Крив хоризонт" или неправилно кадриране. Не всеки има фотоапарат хубав, защото ФОТОАПАРАТА е ключов за хубавите снимки, а НЕ човека. Човека участва 30% в заснемането и идеята.

Като заключение искам да кажа, че така като гледам по брой тегления, статистики на посещаемост сме много добре. Коментарите винаги са позитивни настроени, това означава че се движим добре.

Говориш глупости на килограм.Гледаш статистиката на посещенията и тегленията, но не си чел отзиви за сайта, затова си мислиш, че нещата вървят добре.Истината е малко по-друга.Обектите общо взето са на добро ниво, но до тук.По отношение на разтегателните обекти скоро ще има много неприятна изненада.Вече ми писна да обяснявам защо и за какво всъщност става дума.И други неприятни изненади ще има за любителите на версия 2006, но това е дребен проблем, не си струва да му обръщаме внимание.Подвижния състав обаче почти целия е недъгав, и проблема изобщо не е в текстурите или в някои неточности на 3D моделите (макар че има и един-два направо смешни модела, но за толкова...е айде, да не издребняваме), а в това, че повечето неща са пълни с грешки, при това елементарни, както и в нескопосаното конфигуриране в контент менаджера, но за това изглежда никой не се и замисля.Взима се някакъв модел, сменят му се картинките и aко все пак нещо някак се визуализира после в играта вече го имаме за голямо постижение.А това, че е пълен с бъгави депенси, характеристиките на движение нямат нищо общо с каквото и да било...айде да не се впускам в повече подробности - на кой му дреме, нали така на външен вид изглежда готино, пък и вратите се отварят, ехеее.....ОК, хората го свалят, отчитаме дейност, ама после колко играят с това нещо, след като веднъж го видят, сещаш ли се?Ако ще правим неща за да забавляваме децата от 2-ра група на детската градина - добре, става, ама не всички сме такива...някои сме капризни и никак не ни кефи например това, че на вагоните сянка имат само талигите.Не е толкова сложно да се направи това нещо както трябва, знаеш го много добре, но защо трябва нещата да се изпипват, като и така се намират будали да ги свалят......... Нямам НИТО ЕДИН МОДЕЛ ВАГОН ИЛИ ЛОКОМОТИВ (с изключение на 44-085 на Жоро), НА КОЙТО ДА НЕ СЪМ ПРОМЕНЯЛ НЕЩО, ЗА ДА СТАВА ЗА НОРМАЛНА ИГРА..Кой печели от това?Има ли поне половин български локомотив, на койтo движението и управлението му поне малко да приличат на реалното?Съжалявам, но за някои от нас тази игра е СИМУЛАТОР, а не FPS, и искаме нещата да са колкото може по-близо до реалността.Искаме също като свалим нещо да играем с него, а не два дена да се чудим защо не можем да го подкараме, а след като се преборим с проблемите да видим, че сме си изхабили труда напразно, защото някой си е оставил ръчичките, че и краченцата даже.....То това последното не важи толкова за подвижния състав, колкото за трасетата, а те са направо уникални, пълна манджа с грозде.Тук въпроса не е в това доколко едно трасе е реално, измислено, или със скъсени разстояния, въпроса е в това как е направено.В повечето трасета линиите са толкова криви, че изглеждат като рисунка, правена от алкохолик, стрелките и изобщо коловозните развития по гарите са меко казано ужасни, а релефа и сигнализацията не искам изобщо да ги коментирам.За какво е всичко това, за да се отчитат брой посещения и сваляния ли?
Чукча писатель, чукча не читатель..
Луд умора нема, само се поти..
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава." Ат. Буров
Аватар
cronos
Глобален модератор

Мнениеот rumensoft » 30 Ное 2012, 03:31

Ха, че по тая логика, дай да изтрием 50% от уеб сайтовете, които са супер некадърно направени.... или пък netinfo (собствениците на vbox7) да изтрия 70% от глупавите клипове в сървъра им.
Има ли там безсмислени клипове?.... имаа, има ли посещение?..... има.... има ли глупави отзиви? имаа....... както заключение вадим... че всеки знае vbox7 и всеки влиза и се радва(дори и Мартин), въпреки простотиите. Не съдете по това какво 1 човек иска, а съдете по това колко се посещава, защото щом хора се връщат в сайта, следователно те искат още и още, чакат нови неща, дори и те да са направи лошо и дори да не са доволни. А в последно време, летвата се вдига и не се качват лоши неща. За старите, нека си стоят, аз разчитам на авторите на такива неща, защото ако не ги окуражаваме, няма да продължават да качва неща, а сайта е изграден от доста хора които допринасят за да се развием, иначе ще останем 2-3 които да се кефим взаимно, тъпо е, а това че някой не е чел как се управлява сайт е ясно, но това е друга тема.

П.С. ако това стане както се предлага, замислете се... ще плъзнат 100 сайта с такива неща които не са одобрени тука, вместо да се обединяваме в 1 и да си помагаме, ни ще се пръснем... безсмислено е. И какво ще остане тука? Човек като влезне и ще види ще има 3 трасета със 6 локомотива и толкова, ще се задържи 5 мин, и като се върне след 1 месец и види че няма нищо ново, ами то за какво да влиза повече?

П.С. За някои хора играта е СИМУЛАТОР, колко са това? (10%) а за другите е развлечение и никой не забелязва дреболиите.
а.

Ако се гласува да се трият неща, ок трия ги и да се приключва спора, оставаме с 30 неща и това е... но после да няма пак недоволни.... айдеее беее, няма ли да има нови неща в сайта.... или пък 70% от хората да казват, еее защо не ми ги качва моите неща....
Аватар
rumensoft
Site Admin

Мнениеот Marto_BDZ44 » 30 Ное 2012, 09:00

Прекрати темата!!! Защото ако продължим може и да се стигне до бой. Явно ще трябва да гледаме само боламачи. Така Румене искам само ТИ извън темата да ми намериш чужд стайт с такива шарений, но да са за 2009-2010-2012, каквото има и в нашият сайт. Защото можеш да намериш подобни неща за 2004 и 2006 но това е друга тема. Намери ми сайт и приключваме тази тема.
Аватар
Marto_BDZ44

Мнениеот Marto_BDZ44 » 30 Ное 2012, 09:11

Искам само да кажа, че не съм против Валери и Стоян които главно те правят неща за сайта. Просто констатирам проблема на сайта. Да не се засегнат от писаното горе!!! :запознаване
Аватар
Marto_BDZ44

Мнениеот vall_sab » 30 Ное 2012, 09:44

Не съм съгласен темата да се приключва.Най накрая трябва да се разберем, какво и как искаме да направим и да постигнем.Тук нещата ми приличат на типичен български модел- дайте да му е.... мамата на нещо хубаво и работещо.Я ми посочете колко български сайтове за Траинз има, и в колко посещенията на чуждестранни посетители са над 45 %.Аргументи за и против всеки може да вади, съобразно хипотезата си.Но лично аз не съм видял/може би и не съм търсил настоятелно/ критики към нашия сайт в други такива извън България.Това ме навява на мисълта , че опозицията е българска и то в краен вариант.Но малко хора се замислят за причините някои неща да не вървят , да не се визуализират или да работят лошо.
А част от причините са следните/обективни и субективни/:
1.Различни версии и ъпдейти на играта, при всеки е доста индивидуално и това води до значителни разлики в поведението/ а Траинз си е своенравна игра/.
2.Некоректни куиди от страна на част от изпълнителите
3.Недостатъчно тестване на готовите неща, при други участници в сайта
4.Недостатъчно натрупана и споделена информация за неща/куиди/ които добре работят на 2006 и 2009, но не работят добре на 2010 и 12.
Едва ли мога да изложа сега систематизирано абсолютно всички причини
От тук нататък какво следва:
1.Анализ на състоянието и набелязване на мерки за повишаване качеството.
2.Тестване на нещата преди пускане.
3.Уточнаване на целите на сайта и да се отвори раздел за "качествени" модели - ако трябва и експериментално, да видим действително колко от тях ще издържат проверката на абсолютно всички потребители.
Това според мен е конструктивният подход.
Има и друг вариант- обявяваме сайта за качествен, изтриваме всички неща за които е имало някаква каквато и да е забележка и от когото и да е, и го оставяме да видим какво ще стане.За последният вариант думата има Румен, защото и той заплаща разходите по поддържането му.Не знам тези които имат претенции за качественност дали са се сетили или участват в заплащането на разходите за поддръжката.

Е, и аз си казах мнението- по хубаво нещо/дори и с някои компромиси/, отколкото нищо/мога да намеря кусур на всичко и да го аргументирам/.

Избирайте какво искате.Но без компромиси и ентусиазъм всички неща в сайта просто нямаше да ги има- щяха да са 10-на модела и 1-2 трасета за 3 години.А това си е малко скучничко, не мислите ли?

Избирайте!

:велик Траинз
Аватар
vall_sab
Глобален модератор

Мнениеот cronos » 30 Ное 2012, 10:04

rumensoft написа:П.С. За някои хора играта е СИМУЛАТОР, колко са това? (10%) а за другите е развлечение и никой не забелязва дреболиите.

Какви 10%, какви други, какви пет лева....според замисъла на авторите от Ауран играта е симулатор, така че твоите проценти не означават нищо.Освен това, както всяка друга игра, така и тази се играе за удоволствие, аз досега не съм чувал за игри, които не се играят за удоволствие.Само че когато се правят добавки нещата стават малко по-различни.Тогава удоволствието остава на по-заден план, други неща стават по-важни - защото от добре направения модел зависи после удоволствието от играта.Когато някой се нагърби със задачата да направи нещо трябва да си изясни как трябва да се направи.Сега какво се получава - всеки, който от трети опит успее да уцели иконата на фотошопа взима някакъв модел и започва да плеска както му падне, ръчка в контент менаджера докато нещо там се появи в играта, резултата е някакъв буламач, който после създава един куп проблеми.Чудим се защо насича и търсим под вола теле - играта била крива, щото не била оптимизирана.......то че има нещо верно - има, но това не може да служи за оправдание. Всеки, който прави дори и най-елементарен модел или трасе трябва да помисли как после този модел или трасе ще влияе на играта, как ще играят с него хората и да го направи така, че да не създава проблеми, а не да струпа някаква цапаница, колкото да си види името в сайта.

Кефиш се, че имало много посещения и нещата се сваляли - няма лошо, но имаш ли представа какви са отзивите за нас по другите сайтове?Ще ти кажа - почти никъде не ни споменават, а там, където го правят предупреждават, че сайта е пълен с боклуци.Това е резултата от твоята "политика".По-късно ще ти намеря и линк да си го прочетеш в оригинал.
Чукча писатель, чукча не читатель..
Луд умора нема, само се поти..
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава." Ат. Буров
Аватар
cronos
Глобален модератор

Мнениеот vall_sab » 30 Ное 2012, 10:42

Тази "политика" , както я нарича Cronos не е еднолична от страна на Румен.Тя е плод на споделени виждания от страна на създателите на сайта, поне аз я споделям напълно.Много бих искал да видя писаното , където и да е , че сайта е пълен с "боклуци".Бих препоръчал и нещо друго- ако някой е толкова дълбоко възмутен от този сайт и политиката му, би могъл да направи свой такъв и да ни покаже как стават тези работи.Но мислете и за друго - не всички имаме скъпи машини, фотоапарати и други джунджурии, нито сме толкова подготвени в областта на компютърните технологии.Аз не съм ъпдейтнал нито една от версиите , които имам и си играя добре и почти всичко ми се инсталира без проблем.А че може да има брак, това е нормално-във всички любителски добавки го има.Само платените са всестранно изпипани.
Не нападайте Румен-той най-много работи от всички ни, че и грешки даже открива и оправя.А и плаща, за да се кефим всички.

Ако кажете на 95 % от поместилите нещо в сайта , че нещата им са "боклуци", той ще бъде посещаван само от останалите 5%, т.е. едно частно клубче.

А това се разминава със масовия характер на политиката на сайта - повече разработки, набиране на опит, споделяне на грешките и проблемите. Иначе - магазин с полупразни рафтове и зареждан веднъж в годината - просто е скучен!
Аватар
vall_sab
Глобален модератор

Следваща

Назад към Предложения / Suggestions