Искам да съобщя за наличие на проблем с визуализацията в Trainz 2006. Съжалявам че нямам скриин, но става въпрос за това, че в режим на игра, на пероните и гарите където има опция за натоварване/разтоварване на пътници ми се появи графичен бъг - от фигура на човек излизат лъчи като многолъчева звезда, които заемат голяма част от екрана и пречат на нормалната видимост.С натоварването лъчите изчезват.Освен това в режима на игра при преминаване в карта и цъкване на трасето където има такива гари и перони се задейства прекъсване на играта и изхвърляне. Опитах с многократни инсталации, но в началото успях да разбера само че проблема е в пътниците.Тъй като намерих решението на проблема, искам да го споделя, ако и при друг се повтори.
1.Вероятното пренасяне става с трасе или пътнически вагон/ може би съдържащ dependies - passenger или passengers/.
2.Причината се крие в една единствена женска фигура/шарше ла фам - търсете жената/ в passengers, която по някаква причина се е променила и води до описаното по-горе.
3.Начина за отстраняване е много прост - отваря се с СМ /name+passengers/ - разглеждат се фигурите една по една и при откриването на бъгясалата просто се изтрива , след което се записва и комитва.Ако някой има този проблем, да се обади, ще го инструктирам по-подробно.
На базата на това имам следната препоръка- предложение базирано на опита - направете си архив съдържащ цялата игра - при мен се събра на 4 DVD защото имам много инсталирани други неща, освен началните.Това ще помогне при друг проблем просто да не почвате от нулата.Достатъчно е само да изтриете проблемния траинц и без нова преинсталация в същата папка да откопирате архива си.Всичко се възстановява без проблем.Това важи и за 2009.