Светкавицата - Проблем с визуализация в Trainz 2006

МОЛЯ НЕ ПИТАЙТЕ ТУК! В раздела ще намерите как да направите...

Светкавицата - Проблем с визуализация в Trainz 2006

Мнениеот vall_sab » 14 Яну 2010, 14:58

Искам да съобщя за наличие на проблем с визуализацията в Trainz 2006. Съжалявам че нямам скриин, но става въпрос за това, че в режим на игра, на пероните и гарите където има опция за натоварване/разтоварване на пътници ми се появи графичен бъг - от фигура на човек излизат лъчи като многолъчева звезда, които заемат голяма част от екрана и пречат на нормалната видимост.С натоварването лъчите изчезват.Освен това в режима на игра при преминаване в карта и цъкване на трасето където има такива гари и перони се задейства прекъсване на играта и изхвърляне. Опитах с многократни инсталации, но в началото успях да разбера само че проблема е в пътниците.Тъй като намерих решението на проблема, искам да го споделя, ако и при друг се повтори.
1.Вероятното пренасяне става с трасе или пътнически вагон/ може би съдържащ dependies - passenger или passengers/.
2.Причината се крие в една единствена женска фигура/шарше ла фам - търсете жената/ в passengers, която по някаква причина се е променила и води до описаното по-горе.
3.Начина за отстраняване е много прост - отваря се с СМ /name+passengers/ - разглеждат се фигурите една по една и при откриването на бъгясалата просто се изтрива , след което се записва и комитва.Ако някой има този проблем, да се обади, ще го инструктирам по-подробно.
На базата на това имам следната препоръка- предложение базирано на опита - направете си архив съдържащ цялата игра - при мен се събра на 4 DVD защото имам много инсталирани други неща, освен началните.Това ще помогне при друг проблем просто да не почвате от нулата.Достатъчно е само да изтриете проблемния траинц и без нова преинсталация в същата папка да откопирате архива си.Всичко се възстановява без проблем.Това важи и за 2009.
Аватар
vall_sab
Глобален модератор

Re: Проблем с визуализация в Trainz 2006

Мнениеот rumensoft » 14 Яну 2010, 19:31

Дам и аз съм забелязал че е от хората :)
Ето скриийн, и места темата в "ПОМОЩ"
Screen_407.jpg
Аватар
rumensoft
Site Admin

Re: Светкавицата - Проблем с визуализация в Trainz 2006

Мнениеот muri83 » 14 Яну 2010, 20:12

и аз съмимал същия проблем мисля че при 2007 миго правеше .
[img]userbar_trsBG.jpg[/img]
Аватар
muri83

Мнениеот genadko » 20 Юли 2010, 00:21

На мен доста отдавна ми се появи този проблем и до сега не намирах решение. С помощта на този пост открих начина да го поправя. Всичко се прави, както е описал Валери по-горе в поста с това уточнение - в контента Passengers с KUID <-3:11060> проблемната жена е female33. Лесно ще я намерите - дори и привю-то й в Контент Креатор-а изглежда точно, както самия бъг в играта.
Аватар
genadko
3D моделиране

Мнениеот WOLFMX » 06 Мар 2011, 01:33

Описаното от Валери решава проблема само временно. Мисля, че намерих начин да реша проблема за постоянно. При всеки може да е бъгната различна жена. В случая при мен е номер 21. За да си облекчите живота ако имате възможност погледнете от коя жена точно идва светкавицата и запомнете как изглежда. Влезте в "Content Creator Plus", поразровете се из привютата докато не откриете гадината чрез снимката от менюто на криейтора, след това отидете в "Content Manager" и изстриите жената. Не забравяйте да комитнете файла "passengers" и не истривайте файловете на жената на цяло! Възможно е да се наложи да ги връщате. Избирате си трасе и ПС и играете. Поиграйте повече време, изчакайте поне час или два, и ако не ви се появява светкавицата сте ОК. Направете сканиране за вируси на версията си и ако програмата открие вирус оставете я да го премахне. Докато играете старайте се да не дерайлирате, защото ще ви се наложи да връщате и махате жената на ново. Аз играя на едно и също трасе, правейки точно това много пъти, за да дам възможност на компютъра да се "разработи". Повярвайте ми,при мен този проблем изчезна за постоянно, опитъл съм го и найстина действа! Не съм си преинсталирал уйндоуса. Пробвайте, струва си! Желая ви успех! :)
ВИЕ СТЕ НАЙ-ДОБРИТЕ
Аватар
WOLFMX
Активен потребител

Мнениеот milenski51 » 06 Мар 2011, 01:50

Явно и в трейнз жените правят проблеми това в кръга на шегата .На старата щайга (компютър) ги имах тези проблеми в 2006 на новия все още не съм имал такъв бъг .
Изображение
milenski51

Мнениеот tedo21 » 06 Мар 2011, 11:33

milenski51 написа:Явно и в трейнз жените правят проблеми това в кръга на шегата .На старата щайга (компютър) ги имах тези проблеми в 2006 на новия все още не съм имал такъв бъг .

Целият бъг идва от провала наречен Progressive mesh (.pm). Когато натрупам малко повече обекти, на компа не му понася и започват така да се развалят талиги, кабини, кошове на локомотиви и всичко в старият .pm формат. Затова се препоръчва да се експортират в по-новият .im формат. :)
Изображение
Аватар
tedo21

Мнениеот WOLFMX » 06 Мар 2011, 11:37

И при мен се получава това. Локомотивите изглеждат като ударени от метеорит. :зъбльо Аз мога ли да променя файловете от "pm" към "im" и ако мога как става? Благодаря! :)
ВИЕ СТЕ НАЙ-ДОБРИТЕ
Аватар
WOLFMX
Активен потребител

Мнениеот tedo21 » 06 Мар 2011, 15:08

WOLFMX написа:И при мен се получава това. Локомотивите изглеждат като ударени от метеорит. :зъбльо Аз мога ли да променя файловете от "pm" към "im" и ако мога как става? Благодаря! :)

Има една програмка „PEVSoft PM2IM“. С нея лесно се конвертира.
Изображение
Аватар
tedo21

Мнениеот milenski51 » 06 Мар 2011, 18:43

tedo21 написа:
WOLFMX написа:И при мен се получава това. Локомотивите изглеждат като ударени от метеорит. :зъбльо Аз мога ли да променя файловете от "pm" към "im" и ако мога как става? Благодаря! :)

Има една програмка „PEVSoft PM2IM“. С нея лесно се конвертира.

Да аз я имам върши чудесна работа . И e направeна добре и да и квото и дадеш тя си конвертира от рм в im
Изображение
milenski51

Следваща

Назад към Помощ