ЛОКОМОТИВ: Update БДЖ 43, 43р. + кабина

Изтритите теми

Re: ЛОКОМОТИВ: Update БДЖ 43, 43р. + кабина

Мнениеот nikito » 01 Сеп 2014, 13:58

За мен лично като за игра си на 100% реално.С толкова много работещи функции ще е супер :щастие
Поздравления!;) :идеално
Trainz Bulgaria Team
Аватар
nikito

Мнениеот cronos » 01 Сеп 2014, 17:52

Пропуснах да добавя някои неща:
За хората, които играят на TS12 build 58414 или 61388 ще има бонус - възможност за индивидуален избор на клавиши от клавиатурата за управление на някои функции на кабината.Засега в този избор съм включил само набиране и сваляне на позиции (дефолтното упралвение няма да работи), спиране на вентилацията и тотман - това са и най-често употребяваните, като при желание може да бъдат добавени на практика и всички останали.
trainz 2014-09-01 19-46-33-79.jpg

Реверсора, локомотивната спирачка, прожектора и свирката са с дефолтното упралвение.За по-старите версии такава възможност няма да има.
Недостатъците са, че не може да се управлява в DCC mode и не може в един влак да има два локомотива с тази кабина.Също така не може да се "излезе" от локомотива, да се "седне" в някой вагон и влака да се управлява от там дори и от клавиатурата, както това е възможно при локомотивите с дефолтното за играта управление.
Засега все още се колебая дали да има и версия с опростено управление.
Чукча писатель, чукча не читатель..
Луд умора нема, само се поти..
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава." Ат. Буров
Аватар
cronos
Глобален модератор

Мнениеот nikito » 01 Сеп 2014, 18:11

Давай пък каквото излезе със сигурност ще е по-добро от досегашното ;) :ел
Trainz Bulgaria Team
Аватар
nikito

Мнениеот cronos » 01 Сеп 2014, 18:41

Много неща могат да излезнат, това до голяма степен (но не напълно) е въпрос на желание.Това, което в момента ме интересува са предпочитанията на хората и искам да видя каква ще е реакцията към така направената кабина, пък ако се наложи мнението, че трябва да се правят корекции - ами стига да са ни във възможностите - ще бъдат направени.Засега планирам да е в този вид, което не означава, че няма да мисля за отстраняване на поне единия от посочените недостатъци или за някакви други промени.В момента цел №1 е да се направи за по-старите версии, тъй като в момента нещо, с което може да се играе (и даже вече мина няколко теста в "реални" условия) има само за TS12 build 58414 и 61388.
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава." Ат. Буров
Аватар
cronos
Глобален модератор

Мнениеот ivan4 » 01 Сеп 2014, 18:46

cronos написа: Също така не може да се "излезе" от локомотива, да се "седне" в някой вагон и влака да се управлява от там дори и от клавиатурата, както това е възможно при локомотивите с дефолтното за играта управление.

А ще е възможно ли просто да се „седне“ във вагона и да се пътува оттам, без да се управлява?
И още нещо: коя е най-ниската версия, на която кабината ще тръгва?
Аватар
ivan4
Глобален модератор

Мнениеот cronos » 01 Сеп 2014, 19:05

ivan4 написа:А ще е възможно ли просто да се „седне“ във вагона и да се пътува оттам, без да се управлява?

Да, при това като се върнеш в локомотива ще завариш кабината така, както си я оставил, когато за последен път си бил в нея.
ivan4 написа:И още нещо: коя е най-ниската версия, на която кабината ще тръгва?

2009.Но тестовете все още предстоят и вероятно ще ми трябват доброволци, защото аз 2009 нямам, а дори и да инсталирам няма да има голяма полза.Да обяснявам защо обаче ще отнеме много време и определено на хора, които не са запознати с някои особености на обектно-ориентираното програмиране ще им е трудно да го разберат (то не че аз съм кой знае колко запознат де).Но това като му дойде времето - вероятно към края на седмицата ще пусна една бета за проба.
Аватар
cronos
Глобален модератор

Мнениеот DavitAngelov » 23 Сеп 2014, 07:53

След като преминаха пробите на кабината имали
довършителни работи по нея ;) :)
Trainz Bulgaria
Аватар
DavitAngelov

Мнениеот cronos » 23 Сеп 2014, 09:58

Това вече не е актуална тема за кабината, има си друга тема, в която се коментират тези неща.Ако има още нещо да се каже или добави ще е в другата тема.
Аватар
cronos
Глобален модератор

Мнениеот rumensoft » 23 Сеп 2014, 17:58

Темата се премества ТУК
Аватар
rumensoft
Site Admin

Предишна

Назад към Износени калодки