Трасе: Пловдив - Стамболийски (Септември/Пещера)

Разработки, по които не е публикувано известие повече от 3 месеца, че се работи по него. Когато се публикува в архивна тема тук, че се продължава работа, ще се премести в другия раздел "В ПРОГРЕС (Актуално)"

Модератор: OBB_Rh_2016

Правила на форума
Всички правила важат и за този раздел.
Допълнителните правила са:

1. ВИНАГИ при нова тема пускайте прогрес бар, както и публикувайте снимки, поне до втория пост. Ако няма, темата ще бъде заключена или изтрита.
2. При нова тема, моля слагайте преди заглавието една от думите: ЛОКОМОТИВ, ВАГОН, ТРАСЕ, ОБЕКТ и т.н.

Трасе: Пловдив - Стамболийски (Септември/Пещера)

Мнениеот Puke Rainbowss » 06 Юни 2014, 21:08

Така....Та дойде ред и аз да се захвана с едно трасенце,което от отдавна си планирах да започна. Трасето ще е с реалност 1:1 от към страна на гарите и самото разстояние, но не гарантирам,че всичко ще е със точност (става дума за околните маловажни попътни елементи) :). За сега работя сам по трасето,ако някой желае да се захваща със обекти,да казва скайп и давам снимки. :) За сега съм почнал с най-трудната част,а именно Централна гара Пловдив.Наистина има доста работа при мен : Оправяне на кривите линии,електрефикация,добавяне на депа и маловажни елементи,които все още не съществуват. :) За сега мога да дам малко снимки.Прогресът е малък тъй като се работи бавно и се гледа максимално всичко да е точно. Около Гара Пловдив предстои да се направят някои леки отклонения до Филипово,Тракия, както и Вагоно Ремонтното Депо,което влиза към Източната част на гарата. :) За сега както казах прогреса е малък,защото има доста неща да се дооправят,но все пак реших да пусна тема,ако някой има мерак да спомогне с обекти и т.н.Знам,че за сега очарованието не е изобщо голямо,но все пак можете да споделяте всякакви мнения. :) :хоро
П.С.Когато трасето стане добро и хубаво ще се разшири до Пещера или до Септември в зависимост кое ще е по-добре и от кое ще се има нужда повече. :) Именно за това в темата така съм написал,като заглавие.
   5%

Снимки:
Прикачени файлове
trainz 2014-06-06 22-59-43-52.jpg
trainz 2014-06-06 22-59-33-36.jpg
trainz 2014-06-06 22-59-24-86.jpg
Около челните коловози
trainz 2014-06-06 22-59-17-28.jpg
Отзад
trainz 2014-06-06 22-58-20-37.jpg
Централна гара Пловдив
Аватар
Puke Rainbowss

Re: Трасе: Пловдив - Стамболийски (Септември/Пещера)

Мнениеот player » 06 Юни 2014, 21:44

Не искам да те обидя,но от видяното няма нищо 1:1 към този момент.Да не говорим,че линиите са прекалено криви,пероните,които ползваш нямат нищо общо с тези в реалността.
Аватар
player

Мнениеот ivan4 » 06 Юни 2014, 22:17

Той това го знае и ми обеща, че ще го оправи. :зъбльо Също и онзи блок, дето го е вирнал там до перона на 6-ти челен :какво , но мен ме дразни малко това, че на модела на ЖПГ Пловдив в сайта, който е използван и тук, разстоянието между пероните на 1-ви и 3-ти и 4-ти кол. е малко и не е успоредно. От едната страна могат да влязат 3 линии, а от другата - две. Но нека не издребняваме. Успех с трасето и ще помагам с каквото мога!
Аватар
ivan4
Глобален модератор

Мнениеот Puke Rainbowss » 07 Юни 2014, 15:13

Така.... Имам едно запитване към Вас! Понеже вече знаете как седят нещата в участък Пловдив-Септември (където вече остана само единична линия),искам да ви попитам дали в трасето ще е по-добре да е двойна или единична? Понеже тази новата линия ще е готова чак края на 2015 :зъбльо Макар,че все пак ако се замислим и за нея и тя ще изисква малко труд (смисъл време и т.н.) но не,че ще е някакъв голям проблем. :) Та за това казвайте как да бъде. :тутуу

П.С. Линиите около гара Пловдив започват да се оправят,електрефикацията също започва да се прави,като цяло няма почти никакво развитие. Снимки може би ще постна утре или други ден,понеже сега ми изникна работа и не знам дали ще се прибера днес. :) :балон :балон :балон :балон :танц :тутуу :тутуу :тутуу :ел :ел :хоро :радостПК :наздраве :група
Аватар
Puke Rainbowss

Мнениеот BDZrailway » 07 Юни 2014, 19:40

Мое мнение е по-добре да се чака да се направи участъка така е някак тъпо,защото ремонтите все някога ще завършат ама при теб ще останат доживотни ремонти.Само ако се прави нереално трасе тогава за разнообразие за мен е много по-добре да има от всичко по-малко.

П.С Искам да попитам към знаещи-втори и трети коловоз ли са главни,а първи е главен за Филипово?
Аватар
BDZrailway

Мнениеот ivan4 » 07 Юни 2014, 20:26

По принцип на ЦГ Пловдив са втори и трети, но сега, заради ремонтите е само втори,а на Филипово е първи.
Аватар
ivan4
Глобален модератор

Мнениеот DavitAngelov » 09 Юни 2014, 12:16

Браво добре става
Даваи на татак и ако има
Готови снимки качи
Trainz Bulgaria
Аватар
DavitAngelov

Мнениеот DavitAngelov » 09 Юни 2014, 12:17

:хоро
Trainz Bulgaria
Аватар
DavitAngelov

Мнениеот Puke Rainbowss » 09 Юни 2014, 18:36

Така....Днес беше ''ГОЛЯМОТО'' пътуване до Стамболийски.15:20 тръгване от Пловдив,се оказва 16:20!1 час ни туриха заради някаква ''катастрофа'' уж,а какво се оказа?Според мен беше изчакване на 3 влака!Ама то пък 1 час да ги чакаш! 1-вия беше товарен,2-рия някакъв бърз,3-тия пък Пътнически!Даже хората взеха да блъскат по вратите (младежите) слязоха даже тръгнаха да хулят кондукторката :зъбльо ,но както и да е.Поуспокоиха се малко,някои се върнаха обратно после,слезнаха да попушат малко цигарки,да пийнат по кафенце или количка,но както и да е. :зъбльо.Маршрута е сниман половината от едната страна,понеже аз се сетих кога да извадя да снимам. (това стана на връщане) :зъбльо :зъбльо :D :D :балон :балон :кафе Общо взето от някои неща съм разочарован,които видях по пътя,от други не чак толкова,но повече бях разочарован. Просто ако знаете в какво се е превърнала гара Тодор Каблешков,ако не сте пътували само може да си представяте! От 4 линии или там колко само две оставени,колкото да се случва малко или много някакво разминаване нали все пак да няма закъснение от идващ влак,но това не е всичко! ПЕРОНИТЕ !!! Ужас и безумие! Защо по дяволите пероните бяха махнати и разхвърлени едни върху други,натрошени абе направо циганска работа,цялата гара беше леш.Не знам дали обмислят спирка да я правят или какво,но може и на там да е тръгнала работата.А иначе на Стамболийски какво да Ви кажа,щракнах малко,опитах се да направя едно клипче,но понеже неочаквано се върнах рано и просто беше такава жега в 18:40,слънце и просто не знаех точно как трябва да снимам.Сигурен съм,че от това слънце нищо хубаво не е излезнало за гарата.Все пак ако някои разполага с някакви снимки да драска ЛС-та.Между другото тъй като фотоапарата ми вече е на привършване от към всякакви снимки (не само гари и релси) започвам да набирам желаещи от Пловдив,които малко или много искат да подпомогнат с някакви снимки и да се съберем на някаква малка групичка! Ако нямате карта с намаление за БДЖ,спокойно! Цената не е скъпа изобщо! Мисля,че се води на крайградска тарифа и е 1 билетче и половина колкото градския транспорт (т.е. цената е 1.50 общо 3 лв. отиване и връщане)! Така,че ако има желаещи моля нека да пишат тук във тази тема,ще се разберем и така! Все пак дори и да идва сега лятната ваканция много не вярвам,че ще ни се занимава всеки ден да ходим и да се връщаме,но няма как! Трябва да се снимат ВИНАГИ и предишни пропуски! :) :тутуу :хоро Та за това,който има желание да носи фотоапарата в ръчичка уговаряме си един ден,час,влак и така. ;) :) 3 лв. не смятам,че ще ви изядат душите,най-много да пропуснете да изядете един Среден Дюнер :зъбльо ,но със или без него,все тая. :зъбльо

П.П. Снимки не знам кога ще кача,понеже сега оформяне,в Четвъртък пък съм в Търново на екскурзия и така. :наздраве Съжалявам за забавянето. :велик Траинз
Последна промяна Puke Rainbowss на 09 Юни 2014, 20:18, променена общо 3 пъти
Аватар
Puke Rainbowss

Мнениеот ivan4 » 09 Юни 2014, 19:59

Благодаря за информацията! Много е ценна за всички!
Аватар
ivan4
Глобален модератор

Следваща

Назад към В ПРОГРЕС (Архив)