ТРАСЕ: Софийски метрополитен версия 2 Царигр. шосе-Дж.Баучер

Разработки, по които не е публикувано известие повече от 3 месеца, че се работи по него. Когато се публикува в архивна тема тук, че се продължава работа, ще се премести в другия раздел "В ПРОГРЕС (Актуално)"

Модератор: OBB_Rh_2016

Правила на форума
Всички правила важат и за този раздел.
Допълнителните правила са:

1. ВИНАГИ при нова тема пускайте прогрес бар, както и публикувайте снимки, поне до втория пост. Ако няма, темата ще бъде заключена или изтрита.
2. При нова тема, моля слагайте преди заглавието една от думите: ЛОКОМОТИВ, ВАГОН, ТРАСЕ, ОБЕКТ и т.н.

ТРАСЕ: Софийски метрополитен версия 2 Царигр. шосе-Дж.Баучер

Мнениеот ivan4 » 29 Юни 2014, 20:36

Софийски метрополитен версия 2.0
Прогрес:
   15%

Здравейте, уважаеми съфорумници!
Реших да направя и двата метродиаметъра на софийското метро, като втория радиус е до Цариградско шосе. Съшо ще включа и депо Обеля. За момента съм направил от метростанция Обеля до метростанция Константин Величков, като предстоят още корекции в този участък. Ето видео на трасето за сега:

За съжаление не е възможно да се направи реално, защото в българските станции е забранено да се снима. За целта използвам руски, като се старая да ги избирам да изглеждат максимално сходни. За някои от наземните и надземните участъци съм направил рескинове, както се вижда във видеото, но е невъзможно да са реални. Ще помоля хората, които са теглили чужди трасета , в които има станции с линии по средата и перони от двете им страни да се свържат с мен чрез ЛС или направо да пишат в темата, а също и ако някой знае къде мога да намеря такива, защото за момента за подобно сдание имам само един обект - станция Адмиралтейская, използвана във първата версия и разтегателни обекти, с помощта на които съм направил станция Обеля. Също ща помоля ако има някой, който е запознат със системата на софийското метро или може да ми отдели малко време за проучване къде и как са разположени стрелките, има ли сигнализация при наличието на АРС-АЛС системи и т.н., да се свърже с мен. Надявам се да има интерес. Очаквам оценка, коментари, критики, забележки и съвети.
ПП: Не мога да се оправя с тия тагове, моля администраторът да коригира там, където трябва да има клип.
Аватар
ivan4
Глобален модератор

Re: Софийски метрополитен версия 2.0 Царигр. шосе-Дж. Баучер

Мнениеот agerginov » 27 Юли 2014, 08:55

Бих искал да ми кажеш от къде изкопа ламариненото покритие на Обеля което е само там, зеленото, рескин може да се направи на обекта и за тубосите на откритите участъци. Оценка ти давам 6ца заради факта, че се занимаваш и го правиш от добра воля, за реализъм използвай гугъл земята да мериш разстоянията между станциите, старите Обеля-Сердика са 120м., руските станции са по 170м. които ползваш, останалите островните + СУ са 102м. Имаш две сериозни денивелации евро-съюза-баучер 30+ метра наклон за 1км, както и стадиона-кюри 30+ за 2.2км разстояние между станциите. Предимно разстоянието е средно 700-1км между станциите, семафорите които ще слагаш трябва да са през 300-400м в зависимост от това между кои станции го правиш. Трябва да имаш поне 3 семафора между две станции, като трябва да знаеш, че семафорите трябва да са на равни разстояния, да може след това да бъдат настроени все пак минималното интервално време за движение между две станции е 90 секунди. 1 Изходен веднага след станцията след 300м - 2ри пропускателен и още 300м до третия който да е на 150-200м от входа на следващата станция(това е примерно К.величков-Опълченска където разстоянието е около 700-800м респективно 150-200м трябват на състава да спре от 80км/ч плавно и да влезне със 60 в станцията ако е от старите и 40км в новите. Ако искаш ми пиши на лично да помагам, защото и аз правя трасе стремя се да бъде реално и ми трябва помощ, гледам че ако се обединим, може да скалъпим нещо добро :) :) :)
agerginov

Мнениеот ivan4 » 27 Юли 2014, 19:29

Ламариненото бяло и зелено покритие си го направих чрез стрийт вию на гугъл мапс. Понеже не съм от София, а и не съм идвал от доста време, следователно не съм съвсем запознат с метротрасето, ще бъда благодарен, ако получа помощ. Радвам се, че има поне някакъв интерес, защото дълго време темата стоеше без отговор. За контакти ще Ви напиша ЛС.
Аватар
ivan4
Глобален модератор

Мнениеот vall_sab » 28 Юли 2014, 08:58

Хубаво начинание.Желая успех!

:хоро :велик Траинз
Аватар
vall_sab
Глобален модератор

Мнениеот ivan4 » 28 Юли 2014, 11:23

Благодаря!
Аватар
ivan4
Глобален модератор

Мнениеот DavitAngelov » 29 Авг 2014, 22:37

Има ли развитие по метрополитена.
Желая ти успех даваи на пред
:хоро :браво
Trainz Bulgaria
Аватар
DavitAngelov

Мнениеот ivan4 » 29 Авг 2014, 23:10

Засега трасето е замразено, понеже се захванах с друго, но би трябвало да го продължа, agerginov също прави трасето, но на Трейнз 2012, така че едва ли ще е за 2009, а може и на 2010 да не тръгне, но не съм запознат с прогреса по неговото. Освен това при направеното съм допуснал няколко грешки, поради което е възможно да започвам наново.
Аватар
ivan4
Глобален модератор

Мнениеот cronos » 30 Авг 2014, 08:17

ivan4 написа: също прави трасето, но на Трейнз 2012, така че едва ли ще е за 2009, а може и на 2010 да не тръгне

Ако се прави на ТС12 (престанете с това 2012, няма такава версия на Трейнз) няма да тръгне на никоя от по-старите версии.Тая история със съвместимостта на нещата между 2009 SP4 и 2010 е изключение.Правилото е, че няма обратна съвместимост, особено за трасета (обекти и ПС може да се нагласят някак да тръгват на по-стари версии от тази, на която са правени, но не винаги се получава).
Чукча писатель, чукча не читатель..
Луд умора нема, само се поти..
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава." Ат. Буров
Аватар
cronos
Глобален модератор

Назад към В ПРОГРЕС (Архив)