БГ Сигнализация-Обикновена

Предложения за нови обекти, трасета и други свързани със симулатора

Re: БГ Сигнализация-Обикновена

Мнениеот BDZrailway » 03 Фев 2015, 15:06

Окей,както прецениш! :) Ако направиш нещо сподели го тук.
Аватар
BDZrailway

Мнениеот ivan4 » 09 Фев 2015, 13:52

cronos написа:Проблема е в заложения в играта алгоритъм на сигнализацията, той не може да обработи ситуацията с вход в отклонение така, както е по нашите правила.За да се случи това нещо трябва скрипт, който не е никак лесна работа.Изглежда не си даваш сметка, че дори и "прости" сигнализации като KDA и SSSR всъщност имат доста сложен скрипт, който компенсира в някаква степен недостатъците на оригиналния алгоритъм.Без скрипт може да се получи само това, което виждаш на сега съществуващото ПС, а за комбинирания входен и изходния с няколкото зелени изобщо и дума не може да става.

Не е така! ;) :)
Наскоро се бях захванал с едно ретротрасе, та ползвах вградените крилни семафори HSign, VSign и т.н. Те имат доста настройки и може да им се зададе при какви случаи да показват жълт+зелен сигнал и ограничение до 40 км/ч, а също и 1, 2 или 3 зелени сигнала за отклонение от главното направление. Не знам какъв е скрипта, но наистина, като разбрах по какъв начин се настройват(първоначално изглежда сложно), ми стана много лесно, направо елементарно :зъбльо
Аватар
ivan4
Глобален модератор

Мнениеот cronos » 09 Фев 2015, 16:21

Кое не е така от това, което съм написал? :??? :какво
И къде виждаш противоречие между това, което пиша аз за алгоритми и скриптове, и няккави built-in семафори?То ако е за въпрос и КДА са built-in в ТС12, но не виждам как това опровергава написаното от мен.Щом има настройки - значи има скрипт, а щом става дума за сигнализация - значи този скрипт е сложен, а дали обекта е buit-in или не - няма никакво значение.Aз твърдя, че не може да се направи българска сигнализация без скрипт и че на сегашния етап това не ни е по силите, а ти ако мислиш, че може - давай, с интерес очаквам да видя резултата.
Чукча писатель, чукча не читатель..
Луд умора нема, само се поти..
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава." Ат. Буров
Аватар
cronos
Глобален модератор

Мнениеот ivan4 » 09 Фев 2015, 17:22

cronos написа:Проблема е в заложения в играта алгоритъм на сигнализацията, той не може да обработи ситуацията с вход в отклонение така, както е по нашите правила.

cronos написа:Aз твърдя, че не може да се направи българска сигнализация без скрипт

Тези двете са различни неща. :D Първото от тях не е вярно ;)
Иначе съм съгласен, че без скрипт няма да стане.
Аватар
ivan4
Глобален модератор

Мнениеот cronos » 09 Фев 2015, 18:07

ivan4 написа:
cronos написа:Проблема е в заложения в играта алгоритъм на сигнализацията, той не може да обработи ситуацията с вход в отклонение така, както е по нашите правила.

cronos написа:Aз твърдя, че не може да се направи българска сигнализация без скрипт

Тези двете са различни неща. :D Първото от тях не е вярно ;)
Иначе съм съгласен, че без скрипт няма да стане.

Олеле....... :уста Нито първото е грешно, нито са две различни неща.Алгоритъм и скрипт са две изключително тясно свързани понятия.Алгоритъмът е поредица от стъпки и инструкции за решаване на дадена задача, а скрипт е записването на тези стъпки и инструкции на някакъв програмен език (в случая Auran Gamescript).Иначе казано - не може да има скрипт без алгоритъм.Другото, за което правиш много голяма грешка е, че очевидно мислиш, че щом като някаква си там сигнализация е built-in, значи тя непременно ползва стандарния, заложен в играта алгоритъм за работа на сигнализацията.Това категорично не е вярно.Самия факт, че има настройки означава, че има скрипт, а този скрипт очевидно описва някакъв алгоритъм, в случая този алгоритъм замества стандартния, затова и сигнализацията има повечко възможности.

Същото нещо го има и при кабина с реално управление - там стандартното управление е елиминирано за сметка на алгоритъм, описващ реалното управление и записан в играта чрез скрипт.

ПП.И ако първото не е вярно, тоест ако стандартния алгоритъм на играта може да прави тези неща, за които аз твърдя, че не може - тогава за какво ще ни е нужен скрипт за сигнализацията?Какво ще прави той?
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава." Ат. Буров
Аватар
cronos
Глобален модератор

Мнениеот ivan4 » 11 Фев 2015, 21:35

Знам какво е алгоритъм и не твърдя нищо подобно. Още повече да си мисля, че има разлика в скриптирането на билт-ин обектите и тези от други източници. Просто твърдя, че скриптът на този тип сигнализация може да обработи и пресъздаре условията на „Вход в отклонение!“ и „Изход по отклонение от главното!“. ;) Та ако някой реши да прави някаква българска сигнализация въобще, то може да погледне какъв е програмният код на тези семафори.
Аватар
ivan4
Глобален модератор

Мнениеот cronos » 12 Фев 2015, 06:51

Така съм по-съгласен, но това не прави проблема по-прост.Тези семафори не са единствените в играта, които показват сигнали, сходни на нашите.В ТС12 има една унгарска сигнализация, която на външен вид няма нищо общо с нашата, но сигналите, които показва са почти точно като нашите по скоростната сигнализация, разликата е съвсем малка.Има и полска сигнализация, при която нещата стоят по същия начин.Руската z7 също показва сигнали, близки до нашите, на пръв поглед изглежда, че ето - само добавяме един изходен да свети Ж+З и сме готови.Но на практика не е така.Разглеждал съм скриптовете на сигнализации и точно затова твърдя, че никак не е проста работа да се направи.То ако беше просто - досега да е направено.Въпросът за българска сигнализация не се повдига за първи път в тази тема, вече имаше опити да се направи нещо и както се вижда - неособено успешни.
Аватар
cronos
Глобален модератор

Предишна

Назад към Предложения