от cronos » 03 Фев 2015, 11:01
Светлината сама по себе си не е проблем, модела - също.Ключа от палатката е скрит в думичката "скрипт".Без такова чудо може да стане само това, което виждаш в момента.Да се напише скрипт не е невъзможно, но за да стане това първото нещо, което трябва да се знае точно и ясно е какво трябва да прави този скрипт, а аз това не мога да го разбера от твоите обяснения.
Нека първо да си изясним как точно работи предпрелезния светофор.Нормално той не свети.Когато приближава влак и локомотива натисне специално звено на линията, се задейства АПУ-то.Ако АПу-то сработи нормално - предпрелезния светофор започва да мига, докато влака не премине покрай него, след което изгасва.Ако АПУ-то не сработи - тогава предпрелезния светва постоянно бяло.
Вече изясних, мисля, че постоянното бяло в играта няма приложение, защото няма прелези, при които може да се симулира повреда, значи остава мигането.Но от начина на работа на предпрелезния светофор следва, че винаги, когато преминаваш покрай него ще виждаш мигащо бяло, точно както и сега, а няма да свети в ситуации, в които така или иначе не го виждаш по време на игра.
Според мен изводът от всичкото това е, че има някакъв смисъл да се помисли нещо за изгасването, защото с това непрекъснато мигане се получава, че мигат предпрелезните и от двете страни на прелеза, което не е реално.Но това не е толкова просто да се направи, колкото изглежда.Ще трябва да се направи специален маркер, който да се слага на линията и да се слага за всеки светофор и на всеки светофор да му се указва в настройки кой му е маркера (или по-точно кои са му маркерите, защото ще трябва да са по два на светофор - един да го светва и втори - да го гаси).Ще помисля нещо по въпроса, макар че не съм убеден, че си струва да се хвърлят такива усилия да се правят маркери и настройки заради такъв дребен ефект.
Чукча писатель, чукча не читатель..
Луд умора нема, само се поти..
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава." Ат. Буров