от agerginov » 23 Фев 2019, 15:04
Това е един много интересен въпрос - кога ще е готово трасето?.
Само по себе си то е изцяло завършено, обаче има едно голямо НО....
Реално съм добавил повечко стрелки, от реалната бройка на разклоненията /така трасето е по-интересно според мен/.
Бих се заел да оправя тази моя прищявка със стрелките и да го направя тотално 1:1.
Тъй като нямаме гари за нашето метро, съм използвал едни немски разтегателни гари за станциите от МС Обеля до МС Витоша, както и от МС Софийски Университет до МС Бизнес парк, и до МС Летище София. При така стеклите се обстоятелства през 5-6 станции все едно се редуват и изглеждат еднотипни, но пък с различни цветове. Станциите от МС Сливница до МС Сердика + МС НДК и МС Е.Съюз съм ги направил посредством руските гари, които ги има в руските сайтове.
Къде е проблема в цялото трасе?
Ами при нас стандарта е 120м за островни перони и МС Обеля и 105м за новите станции.
Разтегателните немски гари са точно по 105м измерени и напасвани, докато руските островни са 160м.
Разстоянията между отделните гари е 1:1 реално.
Факта, че старите гари са по 160м, а не по 120м. ме притисна след МС Облея към МС Витоша да се огъне повече от колкото е в действителност трасето. Това си личи точно от МС Ломско до МС Бели Дунав. Вместо от фермата на МС Ломско да тръгне направо, да мине през стрелката и да слиза централно надолу и след това в ляво и дясно да отклонява към МС Бели Дунав, при мен тръгва директно с наклон и дъга на дясно без да има стрелки.
Откритите участъци в софийският метрополитен са няколко, но пък са покрити.
Аз направих така, че да бъдат изцяло отркити участъци и да е по - готино преживяването от играта.
Искам да ги приведа максимално до реалността, но засега това трудна работа, защото ще трябва да направа мапинг на реалните сгради и да ги поставя точно на местата.
Като цяло не знам дали ще може да го подкарат повечето съфорумници тук просто защото го правя на TS12.
Иначе ако има желаещи мога да архивирам всички неща от трасето като Route - Session and Dependences, но ще излезне към 2-3гигабайта сигурно не знам не съм замервал реално като големина.
Дайте ми още малко време да видя какво ще го правя.
После при случай, че всичко е ок искам да ми помогнете да направя работеща сесия, анимирани и движещи се хора, самосменящи се стрелки при раздялата на МД1 и МД2 на МС Младост 1, както и движещи се влакове, което няма да е лесно според мен.
Засега това мога да кажа ако има нещо пишете и давайте съвети.
ПС - Ако има машинисти в метрото, които следят форума - Кажете какво мислите спрямо трасето.