Пенсионирането на 32 серия

Можете да обсъждате всичко за реалния подвижен състав и обекти

Модератор: DANI

Re: Пенсионирането на 32 серия

Мнениеот cronos » 05 Май 2018, 19:33

Трябват ти теглителни характеристики, но и да ги намериш ползата няма да е голяма.Спирачна маса и тем подобни пък не ти трябват изобщо, освен за обща култура.За това, което искаш да направиш по-добре вземи наготово enginepsec от някоя руска електричка (EР-2, ЕР-9), нагласи му позициите и максималната скорост да са като на нашите и повече не се занимавай.Мисля, че няколко пъти съм споменавал какъв таралеж в гащи е това нещо......

ПП.Няма "теглителна маса", има теглителна сила и теглителни характеристики, от които се вижда каква е теглителната сила при определена скорост.
Чукча писатель, чукча не читатель..
Луд умора нема, само се поти..
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава." Ат. Буров
Аватар
cronos
Глобален модератор

Мнениеот randomguy88 » 05 Май 2018, 20:20

Мисля че има полза...открих теглителни характеристики на 06-та, 04-та и 61-ва серии, а с помощта на технически данни за 43-та серия създадох теглителна характеристика в TEE. Там мога да въведа данни от готова теглителна характеристика, но както казах намерих такава само за 04-та, 06-та и 61-ва серии. Мога и да конфигурирам динамичната спирачка стига да имам реални данни и за нея.
Аватар
randomguy88

Мнениеот cronos » 07 Май 2018, 17:30

Хванал си се за това ТЕЕ като че ли е кой знае какво.Всъщност тази програма изобщо не е нужна, защото всичкото това може да се въведе и на ръка.Просто някой, който може да пише програми я е направил, за да си спести писането на ръка, което не е малко.Но проблема не е в това дали данните ще се въведат на ръка или с помощта на някаква програма, а в това, че самата игра ги приема по начин, доста различен от реалността.Това означава, че колкото и да намираш разни графики и характеристики, и колкото и усърдно да ги въвеждаш в ТЕЕ - все едно няма да получиш нищо що-годе използваемо.Аз вече минах по този път и всичкото това го казвам от личен опит.Като правих enginespec-а за 44 си бях намерил и графики, и какви ли не още чудесии, накрая за да може да тегли повече от два вагона и да си вдигне максималната скорост се наложи на няколко пъти да преизчислявам всички стойности, докато не станаха с близо 40% по-големи от стойностите в реалната теглителна характеристика.И пак не е достатъчно - с 680 тона влак едва отлепя като види баир......А с реостата ще захапеш още по-голямо дърво, там нещата, които трябва да въведеш, за да заработи нямат нищо общо с действителността.Но като гледам твърдо си решил да настъпиш всички възможни мотики, така че не ми остава друго, освен да ти пожелая успех.
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава." Ат. Буров
Аватар
cronos
Глобален модератор

Мнениеот randomguy88 » 08 Май 2018, 08:29

Така ми се струва или долавям агресивност в тона ти? Аз съм напълно наясно, че промените на стойностите могат да се направят и от конфигурационния файл, но очевидно не всички знаем как става това. Затова в случая е много удачна тази шведска програма. Второто което е че буквално няма как всички стойности да отговарят на реалността, защото все пак това е симулатор, но какво пречи пък да са една идея по-близки? Аз не виждам нищо нередно в това. Решил съм си да си ги настроя по такъв начин, че да са максимално близки до истинските, което за мен е важно. И всъщност точно и това успях да направя с един от локомотивите. Сега поне има 32-позиции и максимална скорост от 128.9 км/ч. По-добре да се занимавам с това, отколкото да не правя нищо.
Аватар
randomguy88

Мнениеот cronos » 08 Май 2018, 14:26

Агресия?Не, досада е.Или поне започва да става досада - защото вече минах по този път и видях какво се получава.Започнах от нулата точно с твоята идея - този път да направя нещата "както трябва" - всичко да е реално и т.н.Няколко месеца си играх да разбера кое какво означава и как влияе - и четох, и опити правих, и гледах как са го направили хората преди мен.Намерих тягови характеристики, видях и тази програма ТЕЕ (но се отказах от нея) ....Накрая, след може би стотния опит нещата в играта се получиха...горе-долу.Но когато най-сетне постигнах приемливи резултати - не само да има 32 позиции и да вдига 130 км/ч (всъщност една идея повече), но и да може да тегли влак според реалните теглителни норми - записаното като тягови характеристики в enginespec-a вече нямаше нищо общо с реалните цифри, които извадих от графиката......Това е, което се опитвам да ти обясня, ти обаче го намираш за агресия?!?Твой проблем.....
Аватар
cronos
Глобален модератор

Мнениеот randomguy88 » 08 Май 2018, 22:06

Ти си знаеш какво си изпитвал, но на мен ми е интересно. Какво лошо има в това? Аз го правя за себе си и просто попитах за съдействие. И без друго почти никой не влиза тук. Поне обсъждаме нещо. Разбирам че не всичко може да отговаря на реалността, но в някои ситуации може да се доближи поне малко повече. Не разбирам какво не ти харесва толкова? Аз сам се занимавам с това.
Аватар
randomguy88

Мнениеот randomguy88 » 11 Май 2018, 21:02

ЕМВ 32 се завърнаха във Варна!

https://www.youtube.com/watch?v=kkLvX95VKGk
Аватар
randomguy88

Мнениеот randomguy88 » 14 Май 2018, 23:46

Това на коя позиция е?
https://www.youtube.com/watch?v=SngOIxDjXFM