В шок съм....

Можете да обсъждате всичко за реалния подвижен състав и обекти

Модератор: DANI

Re: В шок съм....

Мнениеот DavitAngelov » 11 Мар 2015, 22:27

Eто какви барутници ни возят :D.Как няма до оставят влаците в междугарие :D :D :D
10404373_1067435789950184_6399334429512836875_n.jpg
Trainz Bulgaria
Аватар
DavitAngelov

Мнениеот Markov » 12 Мар 2015, 01:07

Барутник, ама е бегачка за 130 с боя от хиляда деветстотин деветдесет и някоя година :D И освен 076 няма друг с такъв външен вид. Товарни Превози не ги броим.
Изображение 2ТЭ Луганських медведь ! :балон
Аватар
Markov

Мнениеот cronos » 12 Мар 2015, 06:21

DavitAngelov написа:Eто какви барутници ни возят :D.Как няма до оставят влаците в междугарие :D :D :D

Брейй, голям разбирач си се извъдил, леле-мале :зъбльо Трябва да те назначат в БДЖ-то да им обясниш коя машина е барутник и коя - не........Това, че не е боядисан нищо не значи, боя влак не кара.Има много по-добре изглеждащи машини, които са много по-скапани отвътре, включително и тази, която остави влака в дефилето.На всичкото отгоре снимката е малтретирана брутално с фотошоп, как можеш да съдиш за състоянието на локомотива по нея - това само ти си знаеш.
Чукча писатель, чукча не читатель..
Луд умора нема, само се поти..
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава." Ат. Буров
Аватар
cronos
Глобален модератор

Мнениеот DavitAngelov » 12 Мар 2015, 14:47

cronos написа:
DavitAngelov написа:Eто какви барутници ни возят :D.Как няма до оставят влаците в междугарие :D :D :D

Брейй, голям разбирач си се извъдил, леле-мале :зъбльо Трябва да те назначат в БДЖ-то да им обясниш коя машина е барутник и коя - не........Това, че не е боядисан нищо не значи, боя влак не кара.Има много по-добре изглеждащи машини, които са много по-скапани отвътре, включително и тази, която остави влака в дефилето.На всичкото отгоре снимката е малтретирана брутално с фотошоп, как можеш да съдиш за състоянието на локомотива по нея - това само ти си знаеш.

Първо не съм човека които да им казвам коя машина става и коя не става.Има си експлоатациони пунктове където електровозите влизат на ТП и там се костатира машината да става или нестава.Ако има повреда лакомотива се вади от движение за ремонт,ако няма части се бракува.Има много по-добре изглеждащи машини има и хубави машини ама са малко.Хубавите локомотиви отидоха във каргото и БДЖ-то има ама са малко.Ти ми казваш,че съдя по снимка и по боята на локомотива.Не може да караш с 100км и да чука блъска пулта се тресе се едно си в танк пък с 130км локомотива ще се разпадне.Вратата на машинното по-някога се отваря по-някога когато удари и решетката на ГПВ се отваря и изключва ужас и ти викаш,че е нормално.Няма я тази поддръжка на локомотивите която беше преди 20 години сега карат ремонта през пръсти.Това го няма никъде по света само в България.Я със хубава машина да стпъпиш на път за 120км не се осеща ,че караш със 120км върви като перо.Ето ти пример за не качествен ремонт 44 065 Варненска машина седи 4 години в Горна в депото и какво сменяха какво правеха направиха я.Излезе от ремонта мина изпитанията с товарен влак всички изпиния и всичко беше наред.Пратиха я у депо Варна да обслужва влакове.Един ден беше на влак 2614 тръгна от Варна и на гара Мътница какво изчука блъсна в стрелките и са потроши аиде в Горна за ремонт.С една дума некачествен ремонт :зъбльо :D :тутуу .
Trainz Bulgaria
Аватар
DavitAngelov

Мнениеот cronos » 12 Мар 2015, 16:43

Добре де, а ти как разбра, че точно тоя локомотив чука, блъска и не знам си още какво, айде няма да споменавам решетката, че ако заореме и там става интересна работата.
DavitAngelov написа:Ти ми казваш,че съдя по снимка и по боята на локомотива.Не може да караш с 100км и да чука блъска пулта се тресе се едно си в танк пък с 130км локомотива ще се разпадне.Вратата на машинното по-някога се отваря по-някога когато удари и решетката на ГПВ се отваря и изключва ужас

Аха, значи ако локомотива не е боядисан "чука блъска пулта се тресе се едно си в танк с 130 км локомотива ще се разпадне" и т.н.......ще го знам за в бъдеще, благодаря за информацията.Но все още не ми е ясно - как го разбра всичкото това?Да не би да си го карал точно тоя локомотив?И защо мислиш, че блъскането е само от локомотива?Да не би да лети, та състоянието на пътя да няма значение?Досега си мислех, че за блъскането и пътя има значение, но то сигурно е защото съм изостанал.......Явно това, че никой локомотив не блъска на безнаставов път съм го сънувал, може би......
DavitAngelov написа:...... и ти викаш,че е нормално

Това, което наистина мисля е, че не е нормално е да се прави драма от един повреден локомотив.Все още на света не се е появил локомотив, който да не може да се повреди.Друг е въпроса, че у нас локомотиви се повреждат прекалено често......Причините са ясни и точно поради тях няма нищо ненормално в един повреден локомотив.
И накрая ето две нормални снимки на този локомотив, които няма да намериш в интернет поради простата причина, че съм ги правил аз и досега не съм ги качвал никъде.Оставям да се сетиш на коя гара са правени, не е трудно, на втората снимка се вижда повече от достатъчно:
DSCF3487_1.jpg

DSCF3493_1.jpg
Чукча писатель, чукча не читатель..
Луд умора нема, само се поти..
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава." Ат. Буров
Аватар
cronos
Глобален модератор

Мнениеот BDZrailway » 12 Мар 2015, 20:02

Гарата е Г.Оряховица,а влака 2602 ''Златни пясъци''(Варна-ГО-София)!
Аватар
BDZrailway

Мнениеот WOLFMX » 13 Мар 2015, 14:10

Раздразнен съм..... Ще помоля Румен да заключи тази тема. Омръзна ми на всеки божи мой коментар да ми се отговаря със заяждане....
ВИЕ СТЕ НАЙ-ДОБРИТЕ
Аватар
WOLFMX
Активен потребител

Мнениеот Markov » 13 Мар 2015, 15:07

Не е заяждане, реално при такива ситуации няма как по-добре и бързо да се нормализират нещата (поне при нас). Аз лично като прочета нещо от типа "ШОК" и "УЖАС" (при това заглавия на статии) се подразбира нещо наистина ужасно и шокиращо, а да се сравнява с някакъв електровоз, който е ударил скална маса без да има никакви последици е някак неуместно... :)
Изображение 2ТЭ Луганських медведь ! :балон
Аватар
Markov

Предишна

Назад към Теми за реалния подвижен състав и обекти