Пенсионирането на 32 серия

Можете да обсъждате всичко за реалния подвижен състав и обекти

Модератор: DANI

Re: Пенсионирането на 32 серия

Мнениеот randomguy88 » 28 Окт 2017, 07:58

ivan4 написа:Хаха :D Много силно свири, няма що. :тутуу

Но поне е в движение! :идеално
Аватар
randomguy88

Мнениеот randomguy88 » 28 Окт 2017, 13:52

Пенсионирането или така нареченото "заспиване" на тези мотриси, а и на много други локомотиви не е наложително. Естествено аз не съм механик или инженер, поне не все още, но мисля че на машината може да и бъде даден втори живот и това би било доста по-евтино от закупуването на нови влакове за БДЖ, а и по-радостно за нас любителите на ЖП-транспорта.

https://www.youtube.com/watch?v=RWtrVK7hbyk&t=140s

Не смятате ли че това би могло да се случи и с нашите Шкоди и електрички?
Аватар
randomguy88

Мнениеот stman123 » 28 Окт 2017, 17:12

Все пак някои неща си имат период, в който са годни и след това употребата им не е препоръчителна. А и на нещо невинаги може да му се даде "втори живот", ако то е било прекалено дълко в западък и се разградило до такава степен, че да не може да се поправи. Тази тема не трабва да се разглежда само от културен аспект, има много важни неща, които не трябва да се пропускат само защото някой иска да гледа електрички още 50 години.
Куче канибал се нарича Канибало
Аватар
stman123

Мнениеот randomguy88 » 28 Окт 2017, 18:21

stman123 написа:Все пак някои неща си имат период, в който са годни и след това употребата им не е препоръчителна. А и на нещо невинаги може да му се даде "втори живот", ако то е било прекалено дълко в западък и се разградило до такава степен, че да не може да се поправи. Тази тема не трабва да се разглежда само от културен аспект, има много важни неща, които не трябва да се пропускат само защото някой иска да гледа електрички още 50 години.

Не е само някой, а са някои и тези някои са много. И не става въпрос само за електричките от които има несъмнена нужда. Машината може да бъде ремонтирана, но може да бъде и подновена, а именно старите части се сменят с нови и по този начин отново се възвръща ефективността на конкретния механизъм - примери много по света, стига желание да има разбира се...а относно тези електрички мисля има много подобни на тях в чужбина които са реставрирани и модернизирани.
Аватар
randomguy88

Мнениеот stman123 » 28 Окт 2017, 18:42

Както казахте в предишно мнение вие не сте нито механик, нито инжинер, не съм и аз. Едно е аз или Вие да казваме, че нещо може да стане, защото ние го искаме, а друго е то да е възможно. Да и на мен ми се иска железницата да е в по-дорто състояние, да се ползва и стария ПС, да се копува нов и т.н. Но не мога да кажа дали възстановяването на определен ПС е по-изгодно от това да се купи нов заместник, не съм икономист или счетоводител, за да кажа. Много са факторите, както вече казах, които трябва да се вземат под внимание, при решаването на такива въпроси.

Edit: Много е лесно да се каже, че някои части могат да се заменят с нови. Това би станало, ако има нови части.
Аватар
stman123

Мнениеот randomguy88 » 28 Окт 2017, 21:18

stman123 написа:Както казахте в предишно мнение вие не сте нито механик, нито инжинер, не съм и аз. Едно е аз или Вие да казваме, че нещо може да стане, защото ние го искаме, а друго е то да е възможно. Да и на мен ми се иска железницата да е в по-дорто състояние, да се ползва и стария ПС, да се копува нов и т.н. Но не мога да кажа дали възстановяването на определен ПС е по-изгодно от това да се купи нов заместник, не съм икономист или счетоводител, за да кажа. Много са факторите, както вече казах, които трябва да се вземат под внимание, при решаването на такива въпроси.

Edit: Много е лесно да се каже, че някои части могат да се заменят с нови. Това би станало, ако има нови части.

Е в България определено няма нови части, но заводът-майка където от години се произвеждат със сигурност могат да се погрижат за творенията си.
Аватар
randomguy88

Мнениеот ivan4 » 29 Окт 2017, 04:15

Нови части, а? :D Само дето при доста от електричките, в следствие на 30-годишна „адекватна“ поддръжка, се наблюдава умора на метала в самата рама... А ако реши някой да сменя целия кош, то и „заводът майка“ ще му се изсмее в очите. ;)
Аватар
ivan4
Глобален модератор

Мнениеот randomguy88 » 29 Окт 2017, 11:43

ivan4 написа:Нови части, а? :D Само дето при доста от електричките, в следствие на 30-годишна „адекватна“ поддръжка, се наблюдава умора на метала в самата рама... А ако реши някой да сменя целия кош, то и „заводът майка“ ще му се изсмее в очите. ;)

Е да тук си прав, но аз пак повтарям че не става въпрос само за електрички, а и за ел. локомотиви. И все пак всичко е възможно, дори и смяна на кош или реконструкция...мисля че нямаме други опции. Пари за нови електрички няма.
Аватар
randomguy88

Мнениеот stman123 » 29 Окт 2017, 15:02

randomguy88 написа:...Пари за нови електрички няма.

И за части няма :зъбльо :D
Аватар
stman123

Мнениеот randomguy88 » 29 Окт 2017, 15:50

stman123 написа:
randomguy88 написа:...Пари за нови електрички няма.

И за части няма :зъбльо :D

Не мисля, просто така се говори. :разправия
Аватар
randomguy88

ПредишнаСледваща

Назад към Теми за реалния подвижен състав и обекти