Защо харесвате определен локомотив и какво харесвате в него?

Можете да обсъждате всичко за реалния подвижен състав и обекти

Модератор: DANI

Защо харесвате определен локомотив и какво харесвате в него?

Мнениеот WOLFMX » 21 Ное 2010, 22:47

Здравейте! Реших,че ще ми бъде интересно да споделите защо харесвате определена серия локомотиви и какво ви харесва в нея.Аз например много харесвам всички серии шкоди,заради вида им,звука им и заради ливерията им най-вече.Причината е можеби, че до такава степен се вманиачавам по тези локомотиви,че си мечтая да управлявам някой представител един ден найстина или можеби, защото просто ме привличат като вид локомотиви. Не харесвам особено много локомотивите серия 46 заради ливерията им,но от друга страна като загледах един такъв жълто-син много ми хареса как изглежда отвътре.Относно дизеловите локомотиви моят личен фаворит е серия 07 заради вида,а останалите много рядко виждам и не мога да кажа. От парните локомотиви всички ми харесват.Причината е,че всички парни локомотиви на БДЖ за мен са уникати. Това е от мен. :)
ВИЕ СТЕ НАЙ-ДОБРИТЕ
Аватар
WOLFMX
Активен потребител

Re: Защо харесвате определен локомотив и какво харесвате в н

Мнениеот tedo21 » 22 Ное 2010, 10:47

Мисля че вече има такава тема.
Изображение
Аватар
tedo21

Мнениеот WOLFMX » 22 Ное 2010, 22:20

Ок.
ВИЕ СТЕ НАЙ-ДОБРИТЕ
Аватар
WOLFMX
Активен потребител

Мнениеот ivan1 » 16 Авг 2014, 20:19

Най-много харесвам серия 07. Когато бях малък често ходех на гарата /гара Враца/ да гледам влаковете и маневрите. Исках да стана локомотивен машинист и да карам влака. Един ден от далечината се зададе странен локомотив, какъвто нямаше и не минаваше през нашата гара. Това беше 07-87. Какъв звук само, каква мощ. какъв външен вид и реших, че ако стана машинист това е моят локомотив. Следващите дни идваше пак, и пак машинистите /Варненски бригади/ в командировка започнаха да ме пускат да се качвам в кабината даже ме возиха няколко пъти. От тогава досега повече не са идвали много години до съвсем скоро. Дойде един от депо Дупница и това си беше. Сега от тези локомотиви останаха много малко и почти не ги виждам да се движат. Ходих наскоро до Горна Оряховица и там всичките седмаци бяха брак. Тъжно. Е не станах машинист но работя в железниците.
Аватар
ivan1

Мнениеот Markov » 18 Авг 2014, 21:59

ivan1 написа: Дойде един от депо Дупница

До 90-те преди електрификацията на Дупница-Кулата, депо Дупница кипеше със седмаци и шестаци. След минаването на депото към ТП остана само една катаспрофирала седмица и я разнасят насам-натам за части.. Там се подвизава едниствената 42 в движение сумати 43-ти и тук-там някой мечок ако се мерне и 61 друго няма и 55 отслабна много присъствието си. Лачената 55 205 отдавна бере ръжда, даже и работен тен не можа да хване. Понеже ТЕЦ "Бобов дол" взима почти от 30% от превозите на ТП по 5-та и 51-ва линия няма 43 в движение, която да не е идвала по Дупнишко. Почти, ако не и същото важи и за бело-сините мечоци :зъбльо
Изображение 2ТЭ Луганських медведь ! :балон
Аватар
Markov

Мнениеот ivan4 » 19 Авг 2014, 00:24

Аз най-много харесвам 41, 43, 44, 45 от електрическите, заради визията и звука им, а от дизелките и 07 и 06, в Пловдив ги има достатъчно. Към парните нямам отношение, понеже само веднъж съм виждал такъв в движение (05.01) да кажем, че щом е парен, значи ми харесва. 42 пък ми е „съвършено грозна“ заради мутрата, а 04 са ми малко странни заради височината и това, че отстрани са наклонени, иначе са добре, а с 46 се опитвам да съм на ниво „поносимост“ :зъбльо Надявам се да съм бил изчерпателен!
Аватар
ivan4
Глобален модератор

Мнениеот randomguy88 » 05 Мар 2016, 19:54

Аз не знам, но днес пътувах с влака Варна-Плевен и останах МНООООООООООООГООООООООООО впечатлен! :хоро
Аз лично такова нещо от БДЖ не бях виждал от много години, да не кажа изобщо. Вагоните едни чисти, бели, лъскави, вътре с пердета, контакти да си включиш лаптоп, някакви бутони даже не знам за какво служат, луминисцентни лампи, тоалетната свежа, седалките се разтягат назад, за да можеш да се излегнеш, изобщо не друса и много плавно ускорява като по вода и бързо на всичкото отгоре, ДОСТА бързо (имам чувство че 20 км/ч за 10 секунди). Отвън много лъскави изглеждаха вагоните - ярка червена боя около прозорците, които пък бях чисто нови, оплътнени и изобщо не се усеща духане при вятъра. Сериозно имах чувство че съм в чужбина...БРАВОС :тутуу
Аватар
randomguy88

Мнениеот randomguy88 » 05 Мар 2016, 19:59

Моля някой да ми обясни тези бутони за какво служат?
Прикачени файлове
Изобр.0927-001.jpg
Аватар
randomguy88

Мнениеот kostenurko123 » 07 Мар 2016, 14:48

Десните са за светлината в купето, а левите един път пробвах да ги усиля и се чуваха някакви гласове...
Аватар
kostenurko123

Мнениеот kostenurko123 » 07 Мар 2016, 14:50

Да между другото някои вагони са супер мръсни, други са като в Германия/Франция :)
Аз лично харесвам всички електровози без 46.0хх и 46.1хх
Аватар
kostenurko123

Следваща

Назад към Теми за реалния подвижен състав и обекти