Малко помощ за едно проектче

Можете да обсъждате всичко за реалния подвижен състав и обекти

Модератор: DANI

Малко помощ за едно проектче

Мнениеот Simo » 22 Ное 2014, 19:37

Здравейте хора! Извинявам се ако това не е правилния раздел. Вчера ме удари музата да творя и имах идея да сътворя в мащаб 1:43 някой наш локомотив. Мислих за някоя Шкодичка, ама много са сложни и реших да пробвам серия 07. Ще се радвам, ако някой може да ми предостави някакви размери на 07 да си ги направя в 1:43 и малко информация как са изглеждали през соца тези локомотиви, виждал съм май, че са по-тъмно червени, с герб отстрани, но не знам. Едва ли ще излезе нещо от тая идея, но все пак бих желал да се пробвам. Благодаря предварително!
да караш влак не е само професия, това е начин на живот!
Аватар
Simo

Re: Малко помощ за едно проектче

Мнениеот Simo » 22 Ное 2014, 20:27

Сега се замислих, ако може дайте ми някаква информация за 55-та серия, че ще ми е по-лесен за направа. Същите неща - размери и изглеждал ли е по-различно през соца. Благодаря предварително! ;)
Аватар
Simo

Мнениеот Markov » 23 Ное 2014, 15:57

Най-лесната машина за картонно моделиране, може би е 52.. Преди години бях правил такива щуротий, заради наличие на прилични количества излишен нелош кадастрон.
моята версия на 55 беше това:
Изображение

Единстевния начин, да знам как да направя локомотива, бе да ида на гарата и да го запям с идеята, да запомня колкото се може повече детайли :зъбльо
А за размери не съм ползвал нещо различно от 30 сантиметрова линия. Всичко на око, то и затова кабината стърчи през рамата, но пък за сметка на това е направена от един единствен лист, който само е прегъван. Изработена е за 10-на часа, при по-голям ентусиазъм може да стане къде-къде по-точен и реалистичен модел :)

П.П. Като се замисля имах един 412 московец в 1:43 и стоеше много близо като мащаб до 55-тата.
Имам и снимка, като я намеря ще я кача.
П.П.2
Ето я:
Изображение
Изображение 2ТЭ Луганських медведь ! :балон
Аватар
Markov

Мнениеот Simo » 23 Ное 2014, 17:52

То и аз за това избрах точно 55-та серия, няма толкова заоблени части като Шкодите или някои други локомотиви, пък и за щастие намерих в Интернет едни скици, наложи ми се само да импровизирвам с размерите на предницата и задницата. Сега имам вече почти всички размери, само трябва материал и почваме! Единствено не гарантирам, че ще излезе нещо от цялата идея, че сега 9-ти клас си е бая сериозен и нямам много свободно време, ама щом има ентусиазъм постепенно трябва да стане. :зъбльо
Аватар
Simo

Мнениеот Markov » 23 Ное 2014, 19:05

Работата е приятна и много занимателна. Но и трябва старание. Моите локомотивчета ги правих в пети клас и тогава нямах нито компютър, нито интернет, нито нещо което да ми служи за сериозен ориентир. Ако намеря някоя снимка от вестник, книжка и това е. Пък тогава исках да имам всичкия ТПС на БДЖ и успях да направя към 40 локомотива и на локомотив/вагон не отделях повече от един ден внимание. Ако имаш някакви въпроси пиши на ЛС.
Изображение 2ТЭ Луганських медведь ! :балон
Аватар
Markov

Назад към Теми за реалния подвижен състав и обекти