Метрото в София

Въпроси, хвалби, проблеми, помощ за инсталация, дискусии - всичко свързано с Метрополитния Подвижния състав

Модератор: naskyyy

Метрото в София

Мнениеот agerginov » 03 Юли 2010, 06:41

Здравейте, нов съм във форума и хвърлих един поглед над темите за трасетата. Всичко звучи и изглежда супер добре. От много време се замислям дали някой няма да направи трасето на Софийския метрополитен и се реших аз да го направа. Рових се много по сайтове, докато не намерих тунели, вагони, гари, релси и метро съоражения. Проблема е, че те са за Московския метрополитен. Въпреки че си съвпадат тунелите и вагоните, уви гарите не са същите.Тъй като вие сте професионалисти, можете ли да ми помогнете да направя трасето Обеля-Младост 1 на метрото. Имам в наличност вагоните ,тунелите(в предвид квадратни, кръгли и един общ), и релсите. Нямам плегсигласовата обвивка на откритите участаци, както и гарите. Ако някой ми каже или помогне да го направя ще съм му много благодарен.
agerginov

Re: Метрото в София

Мнениеот tedo21 » 03 Юли 2010, 07:17

agerginov написа:Здравейте, нов съм във форума и хвърлих един поглед над темите за трасетата. Всичко звучи и изглежда супер добре. От много време се замислям дали някой няма да направи трасето на Софийския метрополитен и се реших аз да го направа. Рових се много по сайтове, докато не намерих тунели, вагони, гари, релси и метро съоражения. Проблема е, че те са за Московския метрополитен. Въпреки че си съвпадат тунелите и вагоните, уви гарите не са същите.Тъй като вие сте професионалисти, можете ли да ми помогнете да направя трасето Обеля-Младост 1 на метрото. Имам в наличност вагоните ,тунелите(в предвид квадратни, кръгли и един общ), и релсите. Нямам плегсигласовата обвивка на откритите участаци, както и гарите. Ако някой ми каже или помогне да го направя ще съм му много благодарен.

Здравей, добре дошъл. Само да уточня, благодаря за похвалата все пак, ние не сме професионалисти, а експерти (Не получаваме заплащане за това което правим). Това за нас е нещо като хоби. Мисля, че е добра идея да се направи и метрото, но сега сме затрупани от работа. Имаме да правим още толкова много локомотиви и вагони, скоро обмислям да довършвам сигнализация и да правя прелези. Трябва да направя трамвая по поръчка на nasko94 и както виждаш "Чок работа". Надявам се да се намери някой който има желание да помогне. Успех. :)
Изображение
Аватар
tedo21

Мнениеот rumensoft » 03 Юли 2010, 14:09

Дай линк към тях, щом са същите, може само рескин да се направи, а гарите (спирките или станции не знам как се наричат :D) са лесни, само снимки трябват. А относто като трасе цяло, ще трябва помощ от тези които са правили трасета ;)
Аватар
rumensoft
Site Admin

Мнениеот kkovachev » 03 Юли 2010, 14:24

И аз някъде ги видях, но това беше преди доста време, и сега трябва малко да се поразтърся ;)
rumensoft написа:а гарите (спирките или станции не знам как се наричат :D)

Наричат се "метростанции" ;)
Изображение
Аватар
kkovachev
Текстури

Мнениеот 2Xtreme » 03 Юли 2010, 19:20

Преди време се събираше екип за правенето на метрополитена за МСТС. Организатора работеше там, имаше достъп до чертежи, беше говорил с шефовете, пропуски за метростанициите щяхме да имаме и разрешения за снимане. За съжаление така и нещата си останаха. Иначе до колкото знам е забранено да се снима във метростанциите. :не
Аватар
2Xtreme

Мнениеот kkovachev » 03 Юли 2010, 21:36

Не може да е забранено, защото аз съм снимал и никой не ми е правил кусури, дори машинистите се кефят, че има интерес към тяхната работа :)
Изображение
Аватар
kkovachev
Текстури

Мнениеот kakachev » 03 Юли 2010, 21:43

Аз разполагам с този линк. http://metrorus.ru/
Аватар
kakachev
Активен потребител

Мнениеот 2Xtreme » 04 Юли 2010, 22:59

Незнам, но на едно мое запитване дали може да си поснимам вътре докато чакам метрото, на касата ми отговориха, че било забранено. :( :не
Аватар
2Xtreme

Мнениеот WOLFMX » 05 Юли 2010, 08:51

Като ми подариха новия фотоапарат за рождения ден миналата година се скъсах да снимам.Направих много снимки на трамваите 20,22,1,7,6 и т.н Реших да сляза и във метрополитена да поснимам. На всяка станция слизах заради това. Чаках по една две мотриси,заснемах ги,заснемах самата метростанция и продължавах нататък,но като стигнах до "Люлин" и почти бях завършил ме видя полицай и започна да ме разспитва. Беше супер гаден изрод,даже искаше за распит да ме води. Пеняви се поне около половин час, може би и повече как било забранено. До него се измъдри някаква дърта кокона и ме гледаше победоносно през цялото време докато тоя темерут ми четеше конско,още малко щеше да ме пребие или да ме бутне на релсите, до такава степен беше изсперкъл. Пак поне,че се отървах и минах без распити и без обаждания до нашите.Накрая ме пусна за взема един влак и да се махна и добре,че успях някакси да се измъкна. Относно въпросни сайт супер много съм разочарован. НИТО ЕДНА от мотрисите не ми е появява,липсват куйдове на всичките. Дали са някаква търсачка за куйдове обаче ми намери един единствен,други не ще. Просто: :разправия :псуване :ядосан :ад :незнам :не
ВИЕ СТЕ НАЙ-ДОБРИТЕ
Аватар
WOLFMX
Активен потребител

Мнениеот agerginov » 05 Юли 2010, 22:52

Не знам за какво се пеняват в метрото, но в техния сайт има достатъчно снимки на гарите. А доколкото до вагоните на мене ми излизат само номерните състави серия 81.714. Максималната скорост, която съм дигал с него е 90 км/ч. Ако ми кажете как да направа станциите, може да се пробвам да ги направа. И без това сега имам 3 свободни месеца.
agerginov

Следваща

Назад към Метрополитен Подвижен Състав