Помогнете, моля

Въпроси, хвалби, проблеми, помощ за инсталация, дискусии - всичко свързано с градския трамваен Подвижния състав

Модератор: naskyyy

Помогнете, моля

Мнениеот Pomosht » 23 Сеп 2011, 15:30

Здравейте.
Вие сте последната ми надежда, затова се обръщам към вас.

Харесвам много игрите, свързани с трамваи, автобуси и тролеи. Преди време си изтеглих Trainz simulator '06, а преди няколко месеца и версия '09. И двете версии са страхотни, но аз повече харесвам трамваите. В двете версии единственото, свързано с тях, са демо версиите.
Преди време открих, че мога да си правя трасета. Започнах да градя, а след това започнах да търся трамваи... единствените, които намерих, бяха tram еди-какво си (този от демо версиите), един червен и един зелен. Проблемът е, че навсякът в youtube срещах много по-различни трамваи и трасета, а аз не мога да ги открия на нито едно версиите, изтеглени от мен. Също така видях, че има и тролеи... също не ги намерих.

http://www.youtube.com/watch?v=jMLN1vuH ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=NirBTRVr ... re=related

И сега търся трамваите, показани на клипчетата по-горе, но не мога да ги намеря, както и трасетата.
Надявам се да ми помогнете.
Благодаря предварително!

*не се справям добре с английския, както и с технологиите, така че обяснявайте ми като на идиот :)
Аватар
Pomosht

Re: Помогнете, моля

Мнениеот rumensoft » 23 Сеп 2011, 20:17

Здравей. Добре дошъл. Погледнал ли си нашите Български траимваи и трасета? тука:

Трамваи:
http://trainz-bg.com/index.php?option=c ... 75&lang=bg
http://trainz-bg.com/index.php?option=c ... 76&lang=bg

Трасета:
http://trainz-bg.com/index.php?option=c ... 82&lang=bg
Аватар
rumensoft
Site Admin

Мнениеот Pomosht » 23 Сеп 2011, 22:55

Добре заварил.
Впечатлен съм от българските трамваи и трасета. :идеално
Но, разбира се, имам още въпроси: как мога да прикача тези трамваи и трасета към '09 версията?
:благодаря3
Аватар
Pomosht

Мнениеот mashinista14 » 24 Сеп 2011, 08:33

Добре дошъл и от мен!Така за добавянето на ПС(Подвижен състав) и Трасета ето тук е урока –> http://trainz-bg.com/index.php?option=c ... 68&lang=bg :) Дано съм ти помогнал! :велик Траинз
Аватар
mashinista14

Мнениеот headmaster3336 » 24 Сеп 2011, 08:55

Ако ти трябват трамваи, пиши едно ЛС,имам доста :)
Само слабите се стремят към порядък, cилните владеят хаоса...
headmaster3336

Мнениеот Pomosht » 24 Сеп 2011, 16:02

Благодаря за приветствията.
Радвам се, че така бързо реагирахте на запитването ми, но се появи друг проблем: от урока направих всичко, което беше показано. След това тръгнах да строя трасе, потърсих "tatra" , която бях инсталирал, показа ми се името на трамвая, но беше в червено. Когато исках да го добавя, не се получи нищо... Същото стана и с инсталирането на трасе. Изтеглих "Vazrajdane", но... знаете резултата.

Какъв е проблемът? :благодаря3
Аватар
Pomosht

Мнениеот naskyyy » 24 Сеп 2011, 20:11

Pomosht написа:Благодаря за приветствията.
Радвам се, че така бързо реагирахте на запитването ми, но се появи друг проблем: от урока направих всичко, което беше показано. След това тръгнах да строя трасе, потърсих "tatra" , която бях инсталирал, показа ми се името на трамвая, но беше в червено. Когато исках да го добавя, не се получи нищо... Същото стана и с инсталирането на трасе. Изтеглих "Vazrajdane", но... знаете резултата.

Какъв е проблемът? :благодаря3

Здравей,добре дошъл!Принципно не е длъжен никой да ти отговаря,защото ти изобщо не си потърсил във форума как се инсталират приставките!Но не съм тук да ти се карам,
а да ти помогна.След като свалиш подвижен състав,трябва да ти се свалят два CDP файла,които трябва да инсталираш.И ето ти ти след като инсталираш трасе,веднага след това трябва да инсталираш архива,които си свалил паралелно с трасето ето: viewtopic.php?f=28&t=680
Изображение
Аватар
naskyyy
Занимаващ се с Трасета

Мнениеот Pomosht » 24 Сеп 2011, 21:51

Здравей, Наско!
Принципно не задължавам никого от вас да ми отговаря - просто помолих. Дори и самият ми ник подсказва, че доста съм се мъчил със симулаторите преди да реша да ви пиша.
Гледах форума, гледах уроците, прочетох доста - много информация, която в крайна сметка не успях да усвоя добре, защото просто не съм на "ти" с компютрите, както споменах в първия си пост, и заради това помолих да ми се обясни стъпка по стъпка всичко, ако на някого изобщо му се занимава.

Приемам забележката ти не като каране, а като градивна критика. Сърдечно благодаря за указана помощ и прощавайте, ако съм изгубил от времето ви.
Аватар
Pomosht

Мнениеот rumensoft » 24 Сеп 2011, 22:31

Така да прегворим нещата. Имаш версия 2009, инсталирал си татра и като тръгнеш да я слагаш в трасето, в списъка е червена и не иска да се добави.
Под списъка има едно като малко прозорче, там се появяват добавкита, в случая трамваите. На този появява ли се долу?
Ако не, влез в Content Manager (това е програмта в която инсталира трамвая), намери трамвая дай десен бутон View Errors ако е активно, ако не, кажи ми иконката в дясно каква е, червена ли е, жълта ли и т.н. ;)
Аватар
rumensoft
Site Admin

Мнениеот Pomosht » 24 Сеп 2011, 23:13

Обяснявам какво направих: content --> намерих трамвая --> цъкнах десен бутон и след това view errors. След като извърших тези действия, ми се отвори нов прозорец, на който пишеше следното:
Error: Attachment point 22 (a.paas00) in 'queues\load0\attachment-points' was not found.
Error: Attachment point 23 (a.paas01) in 'queues\load0\attachment-points' was not found.

Иконката, появяваща ми се до името на изтегленият трамвай, е удивителен (!) знак, оцветен в червено.
Аватар
Pomosht

Следваща

Назад към Трамваен Подвижен Състав