Анкета: коя версия на играта предпочитате и защо?

Тук можете да пускате анкети и гласувате за тях

Коя версия на играта предпочитате?

2006
0
Няма гласували
2009
12
46%
2010
0
Няма гласували
TS12
8
31%
Когато излезе T:ANE се прехвърлям на нея и зарязвам старите версии
6
23%

Общо гласове : 26

Re: Анкета: коя версия на играта предпочитате и защо?

Мнениеот cronos » 05 Фев 2015, 06:51

nikito написа:Виж сега, тези които са за новата ера и смятат, че ще могат да я играят, едва ли са на 2009, поне аз така мисля, защото изискванията за ерата са доста високи и надали някой, на който му сече 12ката, ще си мисли, че ще може да подкара новата ера. :)

Ами не е точно така.Вярно е, че изискванията на T:ANE са доста сериозни, но......на мене 12-ката ми сече и се налага да взимам нестандартни мерки, за да сведа насичането до минимум и макар и в резултат спокойно да може да се играе напълно нормално - насичането все пак си го има.Да, много нарядко е, много малко е, но го има.А T:ANE ми върви без никакво насичане дори и в най-тежките сцени, с включени сенки, всичко на max и тем подобни, при това на този етап говорим за неоптимизирана бета-версия, която създава много и всякакви проблеми (което си е и напълно нормално за бета-версия).По-горе писах, че ТС12 не може да се възползва пълноценно от възможностите на съвременните компютри - просто има един момент в който ъпгрейта на компютъра вече не дава ефект върху начина, по който върви играта.

Освен това по света има хора, които по някакви причини са си останали на 2009, но пък имат възможност да подкарат T:ANE и сега планират да преминат на него, защо това да не е възможно?
Чукча писатель, чукча не читатель..
Луд умора нема, само се поти..
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава." Ат. Буров
Аватар
cronos
Глобален модератор

Мнениеот nikito » 05 Фев 2015, 13:10

Не, че не е възможно, но тук се твърди, че 2009 се играе точно заради слабите компютри. :какво
Хората по света не са заритали за нашите неща, но както и да е. :зъбльо
Trainz Bulgaria Team
Аватар
nikito

Мнениеот cronos » 05 Фев 2015, 14:11

nikito написа:Не, че не е възможно, но тук се твърди, че 2009 се играе точно заради слабите компютри. :какво

В общия случай е така, но има и такива, които са играли 2009, после са позагубили интерес към играта (истината е, че 2010 и ТС12, реално не предлагат нещо кой знае какво повече от 2009.По-добри са, спор за това не може да има, но все пак те просто доизцеждат възможностите на стария енджин и нищо повече) и сега с новата версия интереса им се възобновява.
nikito написа:Хората по света не са заритали за нашите неща, но както и да е. :зъбльо

Не съм съгласен.Вярно е, че по принцип всеки се интересува предимно от това, което е около него - например поляците си се интересуват основно от полските железници, руснаците - от руските, американците - от техните си и т.н., но ако има нещо качествено направено наше, особено ако е трасе със сесии и подвижен състав - ще предизвика интертес и ще го играят и чужденци.То и сега има немалко, предимно европейци, които си теглят наши неща, въпреки че сме много далеч от истината......
Много хора по света играят с руски неща не защото са някакви фенове на Русия и руските железници, а защото руските неща са качествено направени и това се признава от всички.
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава." Ат. Буров
Аватар
cronos
Глобален модератор

Мнениеот nikito » 05 Фев 2015, 14:20

Да, така е, ако се направи нещо читаво може да предизвика сериозен интерес.............а и като се замислиш, всичко, което се прави напоследък е доста по-добре направено. ;)
cronos написа:Много хора по света играят с руски неща не защото са някакви фенове на Русия и руските железници, а защото руските неща са качествено направени и това се признава от всички.

Това е ясно, няма спор. :запознаване
Trainz Bulgaria Team
Аватар
nikito

Мнениеот cronos » 05 Фев 2015, 16:05

nikito написа:............а и като се замислиш, всичко, което се прави напоследък е доста по-добре направено. ;)

Като се замисля единственото нещо, което е направено напълно по изискванията на играта е талигата на 74.Това е единствения наш обект, който е направен с LOD-ове (тук изключвам някои обекти, които са с малък брой полигони и нямат нужда от LOD).Има и няколко пребоядисани вагона с такова нещо, но там нещата са малко спорни.Останалото може и да изглежда прилично и да е изчистено от грешки, но само това не е достатъчно, за да се каже, че е добре направено.Модела не се състои само от текстури.
Аватар
cronos
Глобален модератор

Мнениеот nikito » 05 Фев 2015, 17:07

Хммм, имам пред вид, че е добре направено като модел и текстури. Например какво им е на Р-ките ?. А, и текстурите са важни, щото ей таз талига, ако беше направена и с хубави текстури, осен модела, щеше да е екстра, но текстурите са прекалено светли и това най-много се набива на око, иначе за модела, нямам какво да кажа ;)
Trainz Bulgaria Team
Аватар
nikito

Мнениеот cronos » 05 Фев 2015, 17:45

nikito написа:Хммм, имам пред вид, че е добре направено като модел и текстури. Например какво им е на Р-ките ?

Хах, и от кога знаеш как трябва да бъде направен модел за играта, че даже и коментираш кое било добре направено и кое - не?Това, че си имаш собствено мнение не означава, че непременно е правилно.
Аватар
cronos
Глобален модератор

Мнениеот nikito » 05 Фев 2015, 17:59

Може и да не знам, тоест знам, но не мога да го направя...........................еми какво да знам, личи си, че е добре, не прекрасно, но добре. Нима е по-зле от старите ? :зъбльо :зъбльо :зъбльо :тутуу
То ако се седне да се търсят косури, винаги ще се намерят такива, но не бива те да са водещи в каквото и да било. ;)
Trainz Bulgaria Team
Аватар
nikito

Мнениеот cronos » 05 Фев 2015, 18:59

Единственото, което си личи е, че модела е крив.Другите неща, които имам пред вид не се виждат толкова лесно, а някои нямат изобщо отношение към външния вид.Което не ги прави маловажни обаче.А що се отнася до това, което си мислиш че знаеш няма да го коментирам тук, прекалено много разводнихме и тази тема.
Аватар
cronos
Глобален модератор

Предишна

Назад към Анкети