КАБИНА: Нова кабина за локомотиви серия 44/45 - бета тест

Актуална информация за разработки - 3D проекти, Reskin-ове и Трасета който са в разработка. Моля само този който прави добавка, той да пуска нова тема. Темите които са без актуализация повече от 3 месеца, ще се преместват в "В ПРОГРЕС (Архив)" и ще бъдат връщани тук, след като се извести някакъв прогрес по тях.

Модератор: OBB_Rh_2016

Re: КАБИНА: Нова кабина за локомотиви серия 44/45 - бета тес

Мнениеот nikito » 07 Апр 2015, 20:30

cronos написа:
nikito написа:Ми с пет вагона можеш и на 1ва позиция да тръгнеш......................Набирането на позиции са за ускорение и по-голяма теглителна сила. А на коя позиция ще караш и кога и как ще набираш, си е твой избор. Дори и в реалността няма точно опоменато правило точно на коя позиция се тръгва и се ускорява.

Ми не е точно така.Правила има и се спазват.В реалността нещата, погледнати от мястото на машиниста се различават коренно от това, което се вижда отвън или от клиповете по интернет.Най-важното от тези неща е това, че машиниста непрекъснато следи какво показват амперметрите на ТД и от това си прави сметка кога и колко позиции може да се наберат.Едно от правилата при потегляне е тока на ТД да не надвишава 900-1000 А и колкото и странно да им звучи на някои това се спазва винаги.Ако не се спази - може влака да се скъса, дори и да не е тежък.В играта това няма толкова голямо значение, макар че по принцип може да се направи сесия (и не само може, ами и има направени такива), в която да се следи за натоварването на куплите и при рязко потегляне да се скъса влак.Който иска да се пробва може да поиграе малко някоя от сесиите на Mojave Sub Division в ТС12.Що се отнася до модела на кабината за играта - в общия случай прибързаното набиране на позиции води до изключване на машината, както вече правилно е отбелязано по-горе, така че и тук има значение какво показват амперметрите и подобно на реалността трябва да се следят.

Освен това в реалността се следи и какво показва волтметъра на ТД и за това също си има точно определена причина и точно регламентирано правило, но в играта това нещо няма как да бъде приложено и затова волтметъра е направен само за атракция.

nikito написа:Някой, например с 2 вагона, тръгат като набират автоматично до 12-15, изчакват малко, и след това набиват още 4-5......

Ъъъ, не се ли изхвърляш малко?В играта това можеш да го направиш, но в реалността......

Обърках се малко..............трябваше да кажа 8-9 позиции, а останалите няколко са вече след като мине малко време и може да се продължи набирането, без да изключи машината. ;)
Trainz Bulgaria Team
Аватар
nikito

Мнениеот novaka » 09 Апр 2015, 11:30

тд тягов двигател ли означава
Аватар
novaka

Мнениеот nikito » 09 Апр 2015, 13:10

novaka написа:тд тягов двигател ли означава

Да. ;)
Trainz Bulgaria Team
Аватар
nikito

Мнениеот San159 » 24 Яну 2016, 10:19

;) ;) ;) Това ли трябва да показва :
Screen_174.jpg
Аватар
San159

Мнениеот cronos » 24 Яну 2016, 13:26

Не знам какво е това.Но кабина на Р-ка със сигурност не е.
Чукча писатель, чукча не читатель..
Луд умора нема, само се поти..
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава." Ат. Буров
Аватар
cronos
Глобален модератор

Мнениеот nikito » 05 Фев 2016, 20:33

San159 написа:;) ;) ;) Това ли трябва да показва :
Screen_174.jpg

То тука контролер няма, ти искаш да ти отчита позициите и тока. :зъбльо :зъбльо
Trainz Bulgaria Team
Аватар
nikito

Мнениеот DavitAngelov » 30 Юни 2018, 20:34

Добър вечер тъй като преди години имаше спорове за едни локомотиви и кабини става въпрос за локомотив БДЖ ПП 44 087.5 дали може да му се смени кабина със реалната.Преди години nikito го беше преработил и го изпрати на Румен да го качи във сайта и до сега локомотива го няма качен :) :игра
Trainz Bulgaria
Аватар
DavitAngelov

Мнениеот I.Milanov » 24 Мар 2020, 16:14

При мен кабината на 2009 ми дава faulty :(
ВСЕКИ МОЖЕ ДА ОПИКАЕ СТЕНАТА...............БЪДИ МЪЖ И УСЕРИ ТАВАНА......
Аватар
I.Milanov

Мнениеот ivo45171 » 31 Дек 2020, 15:56

Здравейте! Имам едно предложение към cronos, има ли някакъв начин да се добавят шунтовете? Ако въпроса ми е неуместен, моля да бъда извинен и ако е нужно може въпроса да се изтрие.
Весело посрещане на новата година и пожелавам на всички най-вече здраве и късмет! Лек ден1 :) :тутуу :ел
Аватар
ivo45171

Мнениеот cronos » 24 Май 2021, 13:53

ivo45171 написа:Здравейте! Имам едно предложение към cronos, има ли някакъв начин да се добавят шунтовете?

Няма.
Чукча писатель, чукча не читатель..
Луд умора нема, само се поти..
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава." Ат. Буров
Аватар
cronos
Глобален модератор

Предишна

Назад към В ПРОГРЕС (Актуално)