Проект 4:Стара Загора - Горна Оряховица

Актуална информация за разработки - 3D проекти, Reskin-ове и Трасета който са в разработка. Моля само този който прави добавка, той да пуска нова тема. Темите които са без актуализация повече от 3 месеца, ще се преместват в "В ПРОГРЕС (Архив)" и ще бъдат връщани тук, след като се извести някакъв прогрес по тях.

Модератор: OBB_Rh_2016

Re: Проект 4:Стара Загора - Горна Оряховица

Мнениеот cronos » 25 Фев 2015, 06:37

Markov написа:Не са ли много еднообразни линиите или използването на еднотипно-повтарящ се обект намалява сеченето?

Действително използването на еднотипни обекти натоварва по-малко и е за предпочитане.В случая с релсите обаче има и други фактори - на пръв поглед има голям избор, но всъщност не е точно така.Реално голяма част от релсите са полу-ръждиви, но точно такива в играта няма, анимирани стрелки също.Вариантите, които са на разположение са два - или напълно ръждиви, или лъскави, тоест двете крайности.Към този проблем се добавят и някои други особености на стрелките.Има лъскави, има ръждиви, има и такива, които са ръждиви само по едното рамо, но точно от последните пък няма достатъчно голям избор от всички видове и размери, а някак съвсем не върви стрелката да е лъскава и изведнъж от нея да започва ръждиво отклонение.От някои размери пък има само лъскави.Да не говорим, че плавен преход от лъскаво към ръждиво по средата на някой коловоз пък изобщо и не може да се направи.С две думи казано изобщо не съм убеден, че ако се опитам да придам по-голяма реалистичност като нашаря гарата с ръждиви релси няма да стане манджа с грозде.Имам и някои други съображения - например мисля да понаправя и малко сесии с някакви мисии към трасето и в тези сесии да се използва колкото може повече от това, което съм направил, и от тази гледна точка няма да е много уместно да слагам ръждиви коловози само защото текущото положение на реалната гара е такова.Пък и изобщо да правя гара с общо 50+ коловоза и контактна мрежа само за декор е тъпо.Впрочем след като вече веднъж съм уточнил мястото и положението на стрелките и коловозите не е голям проблем да бъдат сменени, ако това е чак толкова наложително.Засега обаче ще остане така, все още имам несравнимо по-големи дертове от ръждивите релси в ГОР, пък и още не е ясно дали няма да се наложи да понамаля броя на коловозите изобщо.
Чукча писатель, чукча не читатель..
Луд умора нема, само се поти..
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава." Ат. Буров
Аватар
cronos
Глобален модератор

Мнениеот bdz MANIAK » 14 Мар 2015, 13:32

Как върви битката с коловозите? ;) :)
Аватар
bdz MANIAK

Мнениеот cronos » 15 Мар 2015, 07:34

Биктата с коловозите за момента е в застой, но като цяло може да се каже, че е спечелена.Има още работа най-вече по контактната мрежа, но това не го броя за сериозен проблем защото има всичко необходимо и трябва само малко време да го направя.Много по-голям проблем е липсата на важни обекти и най-вече самата гара ГО.Разчитах много на модела на Валери от неговото трасе, но се оказа, че е (приблизително) два пъти по-къс от реалното и по тази причина не мога да го използвам.
Ето я самата гара:
trainz 2015-03-14 20-21-04-48.jpg

trainz 2015-03-14 20-21-15-45.jpg

По депото ще има малко импровизации, защото и за там нямам точните обекти, ще сложа каквото има под ръка от играта, но не мисля, че това е чак толкова важно.Гарата обаче няма как да се замени с нещо друго.
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава." Ат. Буров
Аватар
cronos
Глобален модератор

Мнениеот sarandi » 16 Мар 2015, 12:54

:хоро перфектно е
Аватар
sarandi

Мнениеот aldiego12 » 16 Мар 2015, 16:15

За гара Горна Оряховица виж трасето Мездра-Търговище там мисля че имаше гарата
Аватар
aldiego12

Мнениеот sarandi » 16 Мар 2015, 16:52

aldiego12 написа:За гара Горна Оряховица виж трасето Мездра-Търговище там мисля че имаше гарата

Не съм сигурен дали там гарата е абсолютно истинска, а мисля, че само табелки са сложени.
Аватар
sarandi

Мнениеот BDZrailway » 16 Мар 2015, 19:56

Кронос точно за нея говори,че е къса на дължината!
Аватар
BDZrailway

Мнениеот cronos » 16 Мар 2015, 22:21

BDZrailway написа:Кронос точно за нея говори,че е къса на дължината!

Точно така.Поне аз не знам да има друг модел на тази гара.
Аватар
cronos
Глобален модератор

Мнениеот DavitAngelov » 02 Апр 2015, 21:33

Да попитам като цяло трасето готово ли е.Оста само Г.О за доправяне и кога ще бъде завършено и качено в сайта ;)
:хоро :хоро
Trainz Bulgaria
Аватар
DavitAngelov

Мнениеот cronos » 03 Апр 2015, 07:28

За доправяне има не само по ГО, има и на още четири места да се довърши това-онова.Като цяло не е много работа, но основния проблем е липса на важни обекти, също и липса на желаещи да ги направят, а аз не мога да се занимавам с всичко едновременно.Ако това положение не се промени - трасето няма да е готово скоро.
Аватар
cronos
Глобален модератор

ПредишнаСледваща

Назад към В ПРОГРЕС (Актуално)