ТРАСЕ: София-Мездра-Враца 2-ра версия.

Актуална информация за разработки - 3D проекти, Reskin-ове и Трасета който са в разработка. Моля само този който прави добавка, той да пуска нова тема. Темите които са без актуализация повече от 3 месеца, ще се преместват в "В ПРОГРЕС (Архив)" и ще бъдат връщани тук, след като се извести някакъв прогрес по тях.

Модератор: OBB_Rh_2016

Re: ТРАСЕ: София-Мездра-Враца 2-ра версия.

Мнениеот nikito » 18 Авг 2015, 07:15

BDZrailway написа:Недей така,че някой е давал зор за снимки..

Това го казах в преносен смисъл, а и по принцип когато се пита за трасе, в повечето случаи се качват снимки - аз качих и отговор не получих......не очаквам разни хваленици, а просто мнение по въпроса :)

BDZrailway написа:Форумът се обезлюди внезапно според мен,може би се поизгуби интереса на някой от уважаемите съфорумници.
И скоро,ако нещо не се предприеми и ние само да си пишем и губим времето буквално ще бъде жалко,защото аз харесвах и още харесвам форума макар и дрязгите,които съм имал със администратора,това може би се е дължало на импулсва и внезапно желание за незабавни отговори на въпроси още със започването на края на този сайт и форум,защото всеки чезне...един по един ....

Това за съжаление е точно така, преди имаше някакъв живот - коментираше се повече, качваха се повече работи, е , верно имаше от време на време спорове, но въпреки всичко беше интересно........честно казано всички загубихме интереса, който беше преди, сега сме си 2-3ма човека дето пишеме и нови регистрирани, които всички питат едни и същи работи, но това е друга тема. :зъбльо

BDZrailway написа:Ам да попитам ти какъв е планът ти за промяна на трасето?

Ми плановете ми бяха да се преработи, така че да стане по-реалистично......да се добави растителност, други обекти, да се сменят някои от цветовете и т.н. И най-вече, да го направя със сигнализацията z7, която е най-близо до нашата и е най-добре направена, от всички останали сигнализации в играта. Другото е да направя всички сегашни намаления и постоянни скорости, като например и 15км/ч на някои прелези................също и знаците за контактна мрежа............единственото, което ми се искаше но няма как да направя е наклон на линията, но тогава трябва да се направи цялото трасе наново..............Всичкото това е почти готово, но имам други ядове с ЦГ СФ и участъка Мездра-Враца.

Другата работа е, че вече нямам много желание и време, не че съм спрял да се занимавам с играта, но вече не и толкова, колкото преди..........а през учебната година време за правене на трасета и други работи, почти няма.
Trainz Bulgaria Team
Аватар
nikito

Мнениеот cronos » 18 Авг 2015, 18:29

nikito написа:.......честно казано всички загубихме интереса, който беше преди, сега сме си 2-3ма човека дето пишеме и нови регистрирани......

Не е точно така, в този форум никога не е имало кой знае колко хора.Имаше обаче повече хора, които се опитваха да правят нещо.В началото интереса беше по-голям донякъде и защото нямаше наши неща, и всички чакаха с нетърпение да се появи нещо ново, докато сега вече има доста неща, повечето хора само свалят и играят, няма какво толкова да коментират.Проблемът - поне така, както го виждам аз - е в това, че никой не иска да прави модели, всеки чака наготово да се появи нещо ново......само че вече няма кой да прави.От този проблем следва един не особено приятен факт, но него няма да го коментирам, той е пред очите на всички......
Чукча писатель, чукча не читатель..
Луд умора нема, само се поти..
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава." Ат. Буров
Аватар
cronos
Глобален модератор

Мнениеот nikito » 18 Авг 2015, 19:41

cronos написа:
nikito написа:.......честно казано всички загубихме интереса, който беше преди, сега сме си 2-3ма човека дето пишеме и нови регистрирани......

Не е точно така, в този форум никога не е имало кой знае колко хора.Имаше обаче повече хора, които се опитваха да правят нещо.В началото интереса беше по-голям донякъде и защото нямаше наши неща, и всички чакаха с нетърпение да се появи нещо ново, докато сега вече има доста неща, повечето хора само свалят и играят, няма какво толкова да коментират.Проблемът - поне така, както го виждам аз - е в това, че никой не иска да прави модели, всеки чака наготово да се появи нещо ново......само че вече няма кой да прави.От този проблем следва един не особено приятен факт, но него няма да го коментирам, той е пред очите на всички......

Така е, не са били винаги много, но сега са по-малко от всякога. Другото е точно това, че действително почти никой не прави модеки и затова вече го няма този интерес. Точно както каза- преди се очакваха нещата с нетърпение, но защото бяха и по-различни. А сега като няма нови модели, освен някой рескин или някое трасенце, няма какво друго да се направи и да, резултатът, действително, е на лице.
Trainz Bulgaria Team
Аватар
nikito

Мнениеот стамен » 02 Апр 2016, 12:19

Ако може,да се докара до Видин,ще е много добре.
Като трасе 2-ра част София-Враца-Мездра -Видин на доста фенове ще е голямо удоволствие :)
Аватар
стамен

Мнениеот Ground_Zero_SPL » 28 Окт 2016, 15:50

nikito написа:
cronos написа:

Така е, не са били винаги много, но сега са по-малко от всякога. Другото е точно това, че действително почти никой не прави модеки и затова вече го няма този интерес. Точно както каза- преди се очакваха нещата с нетърпение, но защото бяха и по-различни. А сега като няма нови модели, освен някой рескин или някое трасенце, няма какво друго да се направи и да, резултатът, действително, е на лице.

То и Auran нещо от 2012 не се виждат нещо.... Сега Rail Works навлязоха доста в нещата. Графиката е много добра, и звучите са изчистени... Но засега руснаците правят любителски подвижен състав за Rail Works...

Щеше да е по-забавно и интересно ако тези игри бяха по-богати на сценарии (мисии). Като например да имаш възможността да бъдеш кондуктор, пътник стрелочник... Когато когато например излезе влак от релси и играта да е създадена така, че да изпраща специална техника за вземане на необходимите мерки и въобще в този смисъл, който е свързан със реалната железница. Както примерно в играта GTA имаш много възможности, а не като други симулатори - само си седиш в колата и си бръмчиш по пътя.... Както е направена играта GTA, нещо такова и симулаторите с влакове, само че на по-различна тема (железница). Но това трябва да го направят производителите на влаковите симулатори. Тогава тези игри ще бъдат доста по-интересни. Сега напредват с графика, с реални трасета и влакове..., но като изключим това, са доста бедни.

Иначе какво става с това трасе ? Има ли някакъв напредък, че проявявам интерес ? :)
[URL=https://meettomy.site]Sexy Womans in your town[/URL]
Аватар
Ground_Zero_SPL

Мнениеот cronos » 31 Окт 2016, 06:32

bdz_fan_site написа:То и Auran нещо от 2012 не се виждат нещо....

Ами не е така, не следиш нещата явно.Има си нова версия след ТС12, с много по-добра графика - във всеки случай по-добра от RW и т.н.Но и има доста недостатъци, не е доизпипана както трябва все още.......У нас почти никой не я играе и защото иска доста сериозен компютър, а мнозиството "трейнзаджии" играят на компютри на по 100 години....Освен това версията, която е качена в маймундата е бъгава и не става......

bdz_fan_site написа:Щеше да е по-забавно и интересно ако тези игри бяха по-богати на сценарии (мисии).

Aко не си разбрал още - идеята на Trainz не е да получим нещо наготово, а сами да си правим нещата.Цялото съдържание на играта е правено от такива като нас - включително и това, което идва със самата игра.В най-новата версия даже са попаднали два мои обекта и два обекта на Румен.Много малка част от обектите е правена от Auran.Така че каквото си направим - на такова ще играем.Възможности има колкото искаш.Аз си правя сесии с различни повече или по-малко реални сценарии, но си е играчка.

bdz_fan_site написа:Иначе какво става с това трасе ? Има ли някакъв напредък, че проявявам интерес ? :)

Доколкото знам - напредък няма, няма и да има.
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава." Ат. Буров
Аватар
cronos
Глобален модератор

Мнениеот Ground_Zero_SPL » 05 Ное 2016, 21:52

Да, забелязах играта "Trainz: A New Era"( и друг път съм я срещал, но не съм обърнал особено внимание на производителя) минути след като написах горния ми коментар. Погледнах клипове в youtube и не ме впечатли особено. Най-дразнещото в играта е, че когато си сложиш звучи към даден състав и се чуват и твоите звуци и звуците на играта. Другото което е, че като натиснеш бързата спирачка - влака спира, а звука си продължава да трака (без да насича играта). Тоест често става мазало със звуците. И аз съм си слагал звуци, но се чуват и вградените, които в повечето случаи са далеч от реалното (особено когато се минава през стрелките). RW определено в новите им продукти са напреднали в тази насока:

https://www.youtube.com/watch?v=kAosyYxcltM

Иначе жалко, че човека не е направил развитие по трасето.
Аватар
Ground_Zero_SPL

Мнениеот cronos » 06 Ное 2016, 09:32

bdz_fan_site написа: Най-дразнещото в играта е, че когато си сложиш звучи към даден състав и се чуват и твоите звуци и звуците на играта. Другото което е, че като натиснеш бързата спирачка - влака спира, а звука си продължава да трака (без да насича играта). Тоест често става мазало със звуците. И аз съм си слагал звуци, но се чуват и вградените, които в повечето случаи са далеч от реалното (особено когато се минава през стрелките).

Звуците съвсем определено са едно от най-слабите места на Трейнз, включително и в новата версия - няма спор.Но това, което ми обясняваш не е проблем на играта, а много добър пример за незнание как да се направят нещата.Едно, че има начин как да се махнат звуците от играта, и второ, че си има някои тънкости при слагането на допълнителните звуци - особено когато става дума за талиги.Но никой не чете и не иска да прочете как трябва да се правят нещата и това е, което най-много ме дразни, когато се коментира какво може и какво не може тази игра.Типичен пример беше (преди да го оправя) пакета четири локомотива 07, чиито звуци от талигите се чуваха по цялата карта, когато някой от тях е сложен на релсите.В същите локомотиви има и една груба грешка при една от текстурите, която се повтаря и в много други модели.Има и още примери.

А що се отнася до RW - това, което видях на клипа не ме впечатли изобщо.Графиката е като на Трейнз 2009, звуците също.Точно така би изглеждала 2009 с качестено направени обекти и качествено направен подвижен състав.Но на клипчета като това не бива да се вярва много и да се правят от тях генерални заключения.RW могат евентуално да ме впечатлят и спечелят само ако в играта се появи нещо подобно на Auran Gamescript и поне на същото ниво.
Аватар
cronos
Глобален модератор

Мнениеот Ground_Zero_SPL » 06 Ное 2016, 14:59

А, защо мислиш, че предпочитам RW ? Явно всеки има различни виждания... Но RW определено я следя и играя от 2012 включително до последната версия (в случая 2017) и за да държа да я следя и да остана главно на нея толкова години значи има някаква причина.... въпреки, че компютъра не ми позволява да я играя на максималните изисквания, защото увисва заради процесора и видео картата. Auran я пускам само заради българския състав. Но това си е определено моята гледна точка. :)
Аватар
Ground_Zero_SPL

Мнениеот cronos » 07 Ное 2016, 07:40

bdz_fan_site написа: Явно всеки има различни виждания...

Това е съвсем нормално нещо.

RW я пробвах преди време и определено мога да кажа, че това не е моята игра и на този етап не ме интересува какво правят.По-горе писах при какво условие може да ме накарат евентуално да проявя интерес.За сметка на това следя TANE още от бета-тестовете и това, което виждам е, че има много голям потенциал, за съжаление все още нереализиран напълно.Грешката, която направиха Ауранци е, че се нахвърлиха да правят твърде много промени наведнъж, за което определено не им стига капацитет.
Аватар
cronos
Глобален модератор

ПредишнаСледваща

Назад към В ПРОГРЕС (Актуално)